Dýňové kari s čočkou

nehodnoceno

Připravte si skvělé kari z máslové dýně.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    399 KCal

    18 %

    17 %

  • Energie

    1671 KJ

    18 %

    17 %

  • Sacharidy

    24,3 g

    28 %

    24 %

  • Vláknina

    6,6 g

    22 %

    22 %

  • Bílkoviny

    9,3 g

    15 %

    14 %

  • Tuky

    28,4 g

    44 %

    41 %

  • nasycené

    15,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Na polovině rozpáleného oleje restujeme za stálého míchání na kostičky nakrájenou dýni asi 10 minut do poloměkka.
  2. Čočku vaříme v osolené vodě doměkka asi 20 minut, pak ji scedíme a necháme okapat. Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  3. Na zbylém oleji orestujeme cibuli, přidáme česnek, zázvor i koření a opékáme další 2 minuty. Zalijeme kokosovým mlékem a vývarem, vmícháme protlak, osolíme a opepříme.
  4. Do omáčky pak přidáme dýni, čočku, na kolečka nakrájenou chilli papričku, promícháme, ale už nevaříme. Můžeme podávat například s rýží posypané koriandrem a jarní cibulkou.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.