Drobenkový koláč s jahodami

Chystáte se na samosběr jahod a přemýšlíte co vše z nich uděláte? Nezapomeňte na poctivý koláč.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

18 PORCE +

Drobenka:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    263 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1102 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    29,7 g

    34 %

    30 %

  • Vláknina

    1,0 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    3,2 g

    5 %

    5 %

  • Tuky

    14,5 g

    22 %

    21 %

  • nasycené

    2,4 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Změklý rostlinný tuk nakrájíme na menší kousky a utřeme ho do pěny s moučkovým a vanilkovým cukrem. Za stálého tření přidáváme postupně žloutky a pak tuhý sníh ušlehaný z bílků. Nakonec vmícháme mouku.
  2. Těsto rozetřeme na plech s vyšším okrajem, který jsme vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 20 minut dorůžova.
  3. Pak plech vyndáme z trouby, povrch posypeme jahodami nakrájenými na silnější plátky a drobenkou, kterou připravíme z másla, hrubé mouky a cukru. Dáme zpět do trouby a dopékáme dalších 20 minut při teplotě 180 °C. Po upečení koláč necháme vychladnout na plechu a pak ho nakrájíme na porce.
Autor:

Podobné recepty

Žloutkové řezy

Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.

Pomerančové řezy

Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.

Sušenkové řezy s pudinkem a malinami

S tímto moderním dezertem vždycky zabodujete.

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Závin z pivního těsta

Sladká náplň ve slaném těstě, dokonalá kombinace.