Tinto de verano
Ve Španělsku tento nápoj sesadil z trůnu tradiční sangrii.
Ingredience pro 4-5 osob:
- 1 zralý pomeranč
- 1 citron
- 700 ml sladšího červeného španělského vína
- 700 ml limonády s citronovou příchutí (Sprite, 7-up aj.)
- 200 ml vermutu (nemusí být)
- spousta ledu
Pracovní postup:
- Pomeranč a citron omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kolečka nebo na kousky. Dáme stranou.
- Do velkého skleněného džbánu nalijeme víno a citronovou limonádu. Přidáme nakrájené citrusy, přilijeme vermut a promícháme.
- Naléváme do skleniček do poloviny naplněných ledem.
Melounový nealko koktejl s limetkou
Drinky bez alkoholu neboli mocktaily jsou zdravým hitem letošního léta.
Ingredience pro 4 osoby:
- 1/2 většího vodního melounu
- 1 limetka
- 1 lžíce agávového sirupu
- 500 ml perlivé vody
- kousky čerstvého ovoce na ozdobu
Pracovní postup:
- Melounovou dužinu zbavíme pecek, nakrájíme na kousky, vložíme do zavírací krabičky a dáme nejméně na hodinu do mrazáku.
- Limetku omyjeme, přepůlíme a vymačkáme šťávu. Promícháme ji s agávovým sirupem.
- Zmražené kostky melounu rozmixujeme, vmícháme sladkou limetkovou šťávu a rozředíme sodovkou nebo pramenitou vodou podle potřeby.
- Podáváme ve vyšších sklenicích a zdobíme ovocem podle chuti a dostupnosti.
Espresso and Tonic
Osvěžující variace na ledové kávové nápoje je ideálním drinkem pro horké letní dny.
Ingredience pro 1 osobu:
- 200 ml vychlazeného toniku
- 1 espresso
- led
- limetka nakrájená na kolečka
Pracovní postup:
- Do sklenice nasypeme led nejméně do poloviny jejího objemu.
- Led zalijeme vychlazeným tonikem a na něj nalijeme čerstvě extrahované espresso.
- Můžeme přidat pár koleček limetky.