Ingredience
Postup
- Mouku prosijeme do mísy se špetkou soli. Mléko zahřejeme, aby bylo vlažné. Do malého hrnku oddělíme trochu mléka, přidáme cukr, kvasnice, lžíci mouky, vše umícháme dohladka, hrnek zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Vejce rozmícháme ve zbylém mléce, vlijeme do mouky, přidáme rozpuštěný vlahý tuk, kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na 12 dílů, které vyválíme a spleteme po třech do 4 "copů" - housek. Konce podložíme dospodu a pevně přitiskneme.
- Housky dáme na vymazaný plech, necháme vykynout, potřeme vejcem, osolíme, upečeme dozlatova asi 30 minut a necháme vychladnout.
- Vejce uvaříme natvrdo (vaříme podle velikosti 8 -10 minut), zchladíme, oloupeme a nakrájíme na větší kostičky.
- Majolku a bílý jogurt dáme do mísy a rozšleháme. Přidáme na kolečka nákrájené kyselé okurky, na kostičky nakrájené jablko, šunku a papriku nakrájenou na nudličky. Do směsi přidáme odkapanou nakládanou kukuřici a zlehka vmícháme kousky vejce. Housky rozkrojíme, na spodní část vložíme oprané a osušené listy salátu, na který navršíme vajíčkový salát a přeložíme vrchní část housky.