Domácí bylinkové máslo s rozmarýnovými bramborami

Bylinkové máslo je skvělé na brambory, ale také na grilovaný steak nebo čerstvé pečivo.

Obtížnost

Lehké

Vaření 40 min

bez tuhnutí

Ingredience

6 PORCE +

Postup

  1. Brambory očistíme, překrájíme na poloviny a dáme na plech s pečicím papírem. Osolíme je, opepříme, zakapeme olivovým olejem, posypeme nahrubo nakrájeným rozmarýnem a dáme do trouby. Pečeme při 190 °C asi 25 minut.
  2. Zbylé bylinky omyjeme, osušíme, nadrobno nasekáme, česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Změklé máslo vložíme do mísy, přidáme bylinky, česnek, smetanu, sůl, pepř a vyšleháme dohladka.
  3. Máslo poté zabalíme ve tvaru válečku do potravinářské fólie a upevníme. Necháme ho zatuhnout v chladu. Upečené brambory pak vložíme do pánve a krátce ohřejeme s kousky másla.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    271 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1133 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    21,5 g

    24 %

    22 %

  • Vláknina

    2,4 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    3,5 g

    6 %

    5 %

  • Tuky

    18,5 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    11,1 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Domácí škvarky a sádlo

Připravte si fantastické domácí škvarky tak, jak to dělávala vaše babička.

Pikantní vejce plněná hermelínovou pěnou

Tento studený předkrm si zamilujete.

Nakládaný hermelín

Hermelín necháme alespoň dva dny marinovat pro tu nejlepší chuť.

Nakládaný hermelín

Hermelín chutná nejlépe po pár dnech uložený v lednici.

Nakládaný hermelín

K nakládanému hermelínu nesmí chybět pivo.