Domácí bylinkové máslo s rozmarýnovými bramborami

Bylinkové máslo je skvělé na brambory, ale také na grilovaný steak nebo čerstvé pečivo.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

bez tuhnutí

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    271 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1133 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    21,5 g

    24 %

    22 %

  • Vláknina

    2,4 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    3,5 g

    6 %

    5 %

  • Tuky

    18,5 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    11,1 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory očistíme, překrájíme na poloviny a dáme na plech s pečicím papírem. Osolíme je, opepříme, zakapeme olivovým olejem, posypeme nahrubo nakrájeným rozmarýnem a dáme do trouby. Pečeme při 190 °C asi 25 minut.
  2. Zbylé bylinky omyjeme, osušíme, nadrobno nasekáme, česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Změklé máslo vložíme do mísy, přidáme bylinky, česnek, smetanu, sůl, pepř a vyšleháme dohladka.
  3. Máslo poté zabalíme ve tvaru válečku do potravinářské fólie a upevníme. Necháme ho zatuhnout v chladu. Upečené brambory pak vložíme do pánve a krátce ohřejeme s kousky másla.
Autor:

Podobné recepty

Sýrové ražniči

Nabídněte návštěvě zajímavé jednuhubky.

Novoroční utopenec

Vychutnejte si oblíbenou klasiku.

Šunka v sýru

Pochutná si celá rodina.

Pomerančová hořčice s estragonem

Místo kupované hořčice si ji doma radši uvařte sami.

Rebarborové čatní

Vyzkoušejte tradiční indickou marmeládu.