Domácí bylinkové máslo s rozmarýnovými bramborami
Bylinkové máslo je skvělé na brambory, ale také na grilovaný steak nebo čerstvé pečivo.
Vaření 40 min
bez tuhnutí
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
271 KCal
12 %
11 %
-
Energie
1133 KJ
12 %
11 %
-
Sacharidy
21,5 g
24 %
22 %
-
Vláknina
2,4 g
8 %
8 %
-
Bílkoviny
3,5 g
6 %
5 %
-
Tuky
18,5 g
28 %
26 %
-
nasycené
11,1 g
-
trans-mastné
0,5 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Brambory očistíme, překrájíme na poloviny a dáme na plech s pečicím papírem. Osolíme je, opepříme, zakapeme olivovým olejem, posypeme nahrubo nakrájeným rozmarýnem a dáme do trouby. Pečeme při 190 °C asi 25 minut.
- Zbylé bylinky omyjeme, osušíme, nadrobno nasekáme, česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Změklé máslo vložíme do mísy, přidáme bylinky, česnek, smetanu, sůl, pepř a vyšleháme dohladka.
- Máslo poté zabalíme ve tvaru válečku do potravinářské fólie a upevníme. Necháme ho zatuhnout v chladu. Upečené brambory pak vložíme do pánve a krátce ohřejeme s kousky másla.