Cukroví z vína

nehodnoceno

Snadné a křehoučké cukroví z bílého vína.

Obtížnost

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

250 PORCE +

Postup

  1. Hladkou mouku prosijeme na vál, přidáme změklý tuk, pět lžic vína a vypracujeme vláčné, hladké těsto.
  2. Vložíme jej asi na půl hodiny do chladničky odležet. Pak těsto vyndáme a na vále posypaném moukou rozválíme na plát silný asi 2 mm.
  3. Pomocí tvořítek nejrůznějších vánočních tvarů z něj vykrájíme cukroví, které položíme na potřený plech. Pečeme v rozehřáté troubě při 170°C asi 15-20 minut.
  4. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    13 KCal

    1 %

    1 %

  • Energie

    53 KJ

    1 %

    1 %

  • Sacharidy

    0,7 g

    1 %

    1 %

  • Vláknina

    0,0 g

    0 %

    0 %

  • Bílkoviny

    0,1 g

    0 %

    0 %

  • Tuky

    1,0 g

    2 %

    1 %

  • nasycené

    0,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Pomerančové řezy

Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.

Sušenkové řezy s pudinkem a malinami

S tímto moderním dezertem vždycky zabodujete.

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.