Ingredience
Postup
- Mléko nalijeme do menšího hrnečku a mírně zahřejeme. Vložíme do něj kostku cukru, rozdrobíme droždí a necháme vykynout.
- Hladkou mouku prosijeme do zadělávací mísy, přidáme rozpuštěné máslo, vykynuté droždí, špetku soli a vařečkou zaděláme hladké těsto, které dáme alespoň na půl hodiny do vody a zatížíme.
- Pak těsto vyndáme, necháme okapat a na vále poprášeném hladkou moukou z něj vyválíme tenkou plecku. Tvořítky z ní vykrajujeme menší tvary, které přendáme na vymazaný plech a v rozehřáté troubě při 180°C upečeme. Upečené cukroví ihned obalujeme v moučkovém cukru nebo je necháme zchladnout a pak potřeme jahodovou želatinou.
- Želatinu připravíme podle návodu na obalu a přimícháme do ní dvě lžíce jahodové zavařeniny.