Cukroví kynuté pod vodou

nehodnoceno

Opravdu těsto kyne pod vodou, proto se mu také říká podvodnice.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

170 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    14 KCal

    1 %

    1 %

  • Energie

    59 KJ

    1 %

    1 %

  • Sacharidy

    1,2 g

    1 %

    1 %

  • Vláknina

    0,1 g

    0 %

    0 %

  • Bílkoviny

    0,4 g

    1 %

    1 %

  • Tuky

    0,9 g

    1 %

    1 %

  • nasycené

    0,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mléko nalijeme do menšího hrnečku a mírně zahřejeme. Vložíme do něj kostku cukru, rozdrobíme droždí a necháme vykynout.
  2. Hladkou mouku prosijeme do zadělávací mísy, přidáme rozpuštěné máslo, vykynuté droždí, špetku soli a vařečkou zaděláme hladké těsto, které dáme alespoň na půl hodiny do vody a zatížíme.
  3. Pak těsto vyndáme, necháme okapat a na vále poprášeném hladkou moukou z něj vyválíme tenkou plecku. Tvořítky z ní vykrajujeme menší tvary, které přendáme na vymazaný plech a v rozehřáté troubě při 180°C upečeme. Upečené cukroví ihned obalujeme v moučkovém cukru nebo je necháme zchladnout a pak potřeme jahodovou želatinou.
  4. Želatinu připravíme podle návodu na obalu a přimícháme do ní dvě lžíce jahodové zavařeniny.
Autor:

Podobné recepty

Nepečený tvarohový dort s mangovým želé

Chystáte-li rodinnou oslavu, připravte tento krásný a chutný dort.

Pečené koblihy

Domácím koblihám nikdo neodolá.

Rebarborový dort

Z rebarbory opravdu nemusíte péct pouze koláč s drobenkou.

Pistáciový chlebíček

Nejen barevná kombinace, ale i chuť je neodolatelná.

Čokoládové květináčky

Snadné a vkusně vypadající dortíčky, které doplní každý sladký bar.