Doporučujeme

Sekaná plněná vepřovou panenkou

| foto: pro iDNES.cz

Čtenářský recept: Sekaná plněná vepřovou panenkou

  • 0
K roládě jsou bezvadné různé zeleninové saláty, nebo jen nakrájené množství zeleniny kolem. Je výborná jak s bramborovou kaší, tak s bramborami na jakýkoliv způsob, nebo nakrájená a podávaná s dobrým chlebem.

Doba přípravy
hodinka

Množství
cca 5-6

  • 1/2kg mletého masa mix (ideálně půl na půl vepřové a hovězí maso)
  • obvyklé koření (sůl, pepř, majoránka)
  • vajíčko
  • trochu strouhanky
  • jednu vepřovou panenku obalenou zelenými bylinkami (pažitkou, petrželkou, tymiánem - vše dle chuti)

  1. Mleté maso vymícháme s vajíčkem, kořením a trochou strouhanky (na ideální hustotu masové směsky). Na mikroténovou folii ho rozprostřeme do výšky cca 1cm, na délku koupené vepřové panenky. Vepřovou panenku položíme na masovou směs. 
  2. Zabalíme do rolády a dáme péct. Pečeme cca 45 minut. Necháme odpočinout, pak můžeme krájet na plátky a podávat s chlebem na pikniku, nebo s různě upravenými bramborami doma. K masové roládě podáváme zeleninu dle chuti. Vepřová panenka v roládě je šťavnatá a opravdu moc dobrá.

  • Vybrali jsme pro Vás