Crumble z jablek a hrušek

nehodnoceno

Už jste ochutnali crumble, dezert, který pochází Britských ostrovů.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

6 PORCE +

Drobenka:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    416 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1742 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    48,6 g

    55 %

    49 %

  • Vláknina

    8,2 g

    27 %

    27 %

  • Bílkoviny

    5,3 g

    8 %

    8 %

  • Tuky

    20,4 g

    31 %

    29 %

  • nasycené

    9,7 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Jablka a hrušky očistíme a nakrájíme na plátky. Pokapeme je šťávou z citronu, přidáme med a promícháme. Zapékací misky vymažeme máslem a naplníme ovocnou směsí.
  2. Sušenky nadrtíme najemno a smícháme s hladkou moukou. Pekanové ořechy nasekáme a vmícháme do sypké směsi. Pak přidáme změklé máslo a propracujeme na směs drobenkové konzistence.
  3. Drobenkou posypeme ovoce. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 25 minut, až bude povrch zlatavý a křupavý. Necháme mírně zchladnout a servírujeme.
Autor:

Podobné recepty

Slepované kytičky

Rychlý a efektní dezert vám vytrhne trn z paty, když se ohlásí nečekaná návštěva. Stačí jen mít...

Řezy z odpalovaného těsta

Tomuto dezertu se v některých rodinách říká mraky. Je tak skvělý, že se po něm u vás doma jen...

Sladké paštičky

Tento efektní dezert je tak jednoduchý, že se určitě stane vaším favoritem.

Nepečený tvarohový dort s mangovým želé

Chystáte-li rodinnou oslavu, připravte tento krásný a chutný dort.

Věnec s ovocem

Ozdobte věnec čerstvým ovocem ze zahrádky.