Crumble z jablek a hrušek
Už jste ochutnali crumble, dezert, který pochází Britských ostrovů.
Postup
- Jablka a hrušky očistíme a nakrájíme na plátky. Pokapeme je šťávou z citronu, přidáme med a promícháme. Zapékací misky vymažeme máslem a naplníme ovocnou směsí.
- Sušenky nadrtíme najemno a smícháme s hladkou moukou. Pekanové ořechy nasekáme a vmícháme do sypké směsi. Pak přidáme změklé máslo a propracujeme na směs drobenkové konzistence.
- Drobenkou posypeme ovoce. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 25 minut, až bude povrch zlatavý a křupavý. Necháme mírně zchladnout a servírujeme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
416 KCal
19 %
17 %
-
Energie
1742 KJ
19 %
17 %
-
Sacharidy
48,6 g
55 %
49 %
-
Vláknina
8,2 g
27 %
27 %
-
Bílkoviny
5,3 g
8 %
8 %
-
Tuky
20,4 g
31 %
29 %
-
nasycené
9,7 g
-
trans-mastné
0,4 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Koláčky s rybízem
Dokonalý dezert z křehkého těsta, nakyslé náplně a nadýchaného sněhu.