Crumble z jablek a hrušek

nehodnoceno

Už jste ochutnali crumble, dezert, který pochází Britských ostrovů.

Obtížnost

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

6 PORCE +

Drobenka:

Postup

  1. Jablka a hrušky očistíme a nakrájíme na plátky. Pokapeme je šťávou z citronu, přidáme med a promícháme. Zapékací misky vymažeme máslem a naplníme ovocnou směsí.
  2. Sušenky nadrtíme najemno a smícháme s hladkou moukou. Pekanové ořechy nasekáme a vmícháme do sypké směsi. Pak přidáme změklé máslo a propracujeme na směs drobenkové konzistence.
  3. Drobenkou posypeme ovoce. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 25 minut, až bude povrch zlatavý a křupavý. Necháme mírně zchladnout a servírujeme.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    416 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1742 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    48,6 g

    55 %

    49 %

  • Vláknina

    8,2 g

    27 %

    27 %

  • Bílkoviny

    5,3 g

    8 %

    8 %

  • Tuky

    20,4 g

    31 %

    29 %

  • nasycené

    9,7 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Vrstvené tiramisu

K odpolední kávě nesmí chybět chutný dezert.

Borůvkový koláč

Potěšte sebe a své blízké tímto božím koláčem.

Koláčky s rybízem

Dokonalý dezert z křehkého těsta, nakyslé náplně a nadýchaného sněhu.

Čokoládovo-malinový dort

Kombinace čokolády a malin je neodolatelná.

Jahodové cupcaky

Jahodová sezóna je tady, tak pojďte upéct něco dobrého.