Čokoládovo-hruškový koláč

1 hodnocení

Hrušky k podzimu neodmyslitelně patří. Tak si s nimi upečte tento luxusní koláč.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

8 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    363 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1517 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    25,3 g

    29 %

    25 %

  • Vláknina

    5,3 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    6,0 g

    9 %

    9 %

  • Tuky

    25,1 g

    39 %

    36 %

  • nasycené

    10,4 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V hrnci nad vodní lázní rozpustíme čokoládu a vmícháme máslo. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a postupně k nim zašleháme čokoládovou směs.
  2. Přimícháme ořechy, kakao a špetku soli. Vyšleháme bílky a vmícháme je zlehka do těsta. Formu o velikosti 20x30 cm vymažeme máslem, poprášíme kakaem a vlijeme do ní těsto.
  3. Hrušky oloupeme, rozkrojíme na poloviny, zbavíme jádřinců a nakrájíme do vějíře. Poté je rozložíme po celé ploše na těsto.
  4. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20–30 minut. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Autor:

Podobné recepty

Višňové bounty tyčinky

Klasickým kokosovým tyčinkám odzvonilo, tyto višňové chutnají totiž mnohem lépe.

Višňovo-čokoládový chia pudink

Skvělý skleničkový dezert, snadný na přípravu.

Třešňový cheesecake s vinným přelivem

S naším receptem upečete ten nejlepší cheesecake.

Klasické třešňové clafoutis

Upečte z čerstvých třešní dokonalý francouzský moučník.

Smetanový dort s hroznovým vínem

Tento báječný dort je ideální pro letní oslavy. Hroznové víno můžete nahradit libovolným sezonním...