Ingredience
Postup
- Piškoty rozdrtíme a vsypeme do misky. Přidáme k nim změklé máslo s kakaem a vypracujeme kompaktní hmotu. Tu rozdělíme do malých formiček a ve vrstvě asi 5 mm vysoké dobře upěchujeme ke dnu.
- Žervé rozmícháme s moučkovým cukrem, propojíme s 200 ml vyšlehané smetany a rozdělíme na tři díly.
- Plátky želatiny namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Bílou čokoládu zalijeme 100 ml horké smetany a za stálého míchání necháme rozpustit. Přidáme 2 plátky želatiny a také je necháme rozpustit. Čokoládový krém promícháme s 1/3 smetanového krému a rozdělíme do formiček na korpus.
- Stejným způsobem připravíme krémy ze zbylých dvou čokolád a také je rozdělíme do formiček. Dortíčky uložíme do chladna ztuhnout
- Ztuhlé dortíky vyjmeme z formiček a ozdobíme čokoládovými hoblinkami a jahodou.
- (Dortíky připravujeme do 10 kulatých formiček o průmětu 8 cm.)