Čokoládové dortíčky s jahodami

1 hodnocení

Z tohoto receptu můžete upéct jeden velký dort o průměru 26 cm.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 35 min

bez tuhnutí

Ingredience

10 PORCE +

Nepečený korpus:

Náplň:

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    608 KCal

    28 %

    25 %

  • Energie

    2545 KJ

    28 %

    25 %

  • Sacharidy

    41,7 g

    47 %

    42 %

  • Vláknina

    2,5 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    18,1 g

    29 %

    27 %

  • Tuky

    40,4 g

    62 %

    58 %

  • nasycené

    25,1 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Piškoty rozdrtíme a vsypeme do misky. Přidáme k nim změklé máslo s kakaem a vypracujeme kompaktní hmotu. Tu rozdělíme do malých formiček a ve vrstvě asi 5 mm vysoké dobře upěchujeme ke dnu.
  2. Žervé rozmícháme s moučkovým cukrem, propojíme s 200 ml vyšlehané smetany a rozdělíme na tři díly.
  3. Plátky želatiny namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Bílou čokoládu zalijeme 100 ml horké smetany a za stálého míchání necháme rozpustit. Přidáme 2 plátky želatiny a také je necháme rozpustit. Čokoládový krém promícháme s 1/3 smetanového krému a rozdělíme do formiček na korpus.
  4. Stejným způsobem připravíme krémy ze zbylých dvou čokolád a také je rozdělíme do formiček. Dortíčky uložíme do chladna ztuhnout
  5. Ztuhlé dortíky vyjmeme z formiček a ozdobíme čokoládovými hoblinkami a jahodou.
  6. (Dortíky připravujeme do 10 kulatých formiček o průmětu 8 cm.)
Autor:

Podobné recepty

Višňové bounty tyčinky

Klasickým kokosovým tyčinkám odzvonilo, tyto višňové chutnají totiž mnohem lépe.

Višňovo-čokoládový chia pudink

Skvělý skleničkový dezert, snadný na přípravu.

Třešňový cheesecake s vinným přelivem

S naším receptem upečete ten nejlepší cheesecake.

Klasické třešňové clafoutis

Upečte z čerstvých třešní dokonalý francouzský moučník.

Smetanový dort s hroznovým vínem

Tento báječný dort je ideální pro letní oslavy. Hroznové víno můžete nahradit libovolným sezonním...