Cizrna s kari a trhaným kuřecím masem

Výživná a chuťově zábavná večeře těží z toho, že kuřecí maso máme rádi snad všichni a cizrna spolu s rajčaty a kořením si opravdu rozumí.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    316 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1324 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    33,1 g

    38 %

    33 %

  • Vláknina

    11,5 g

    38 %

    38 %

  • Bílkoviny

    34,3 g

    54 %

    50 %

  • Tuky

    5,5 g

    8 %

    8 %

  • nasycené

    0,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso vložíme do kastrolu s vroucí osolenou vodou a tymiánem a vaříme asi 30 minut doměkka. Je také potřeba, aby se vyvařila všechna voda. Poté přidáme červenou cibulku nakrájenou na měsíčky, společně asi 5 minut restujeme a nakonec vyjmeme tymián.
  2. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, orestujeme je na rozpáleném olivovém oleji dozlatova asi 5 minut, pak přisypeme kari koření, zalijeme rajčaty, přidáme cizrnu a na mírném ohni vaříme za častého míchání asi 40 minut, dokud se tekutina nevyvaří.
  3. Hotovou cizrnu podáváme s trhaným masem, opepříme a můžeme pro intenzivnější chuť ozdobit třeba čerstvými lístky petrželky.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutnají úplně všichni.

Kuřecí roláda s tvarůžky

Roláda s celerovým pyré a oblíbeným sýrem chutná prostě dokonale.

Ryba pečená v papíru

Pokud máte chuť na rybu, připravte si tento recept.