Cizrna s kari a trhaným kuřecím masem
Výživná a chuťově zábavná večeře těží z toho, že kuřecí maso máme rádi snad všichni a cizrna spolu s rajčaty a kořením si opravdu rozumí.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
316 KCal
14 %
13 %
-
Energie
1324 KJ
14 %
13 %
-
Sacharidy
33,1 g
38 %
33 %
-
Vláknina
11,5 g
38 %
38 %
-
Bílkoviny
34,3 g
54 %
50 %
-
Tuky
5,5 g
8 %
8 %
-
nasycené
0,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Maso vložíme do kastrolu s vroucí osolenou vodou a tymiánem a vaříme asi 30 minut doměkka. Je také potřeba, aby se vyvařila všechna voda. Poté přidáme červenou cibulku nakrájenou na měsíčky, společně asi 5 minut restujeme a nakonec vyjmeme tymián.
- Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, orestujeme je na rozpáleném olivovém oleji dozlatova asi 5 minut, pak přisypeme kari koření, zalijeme rajčaty, přidáme cizrnu a na mírném ohni vaříme za častého míchání asi 40 minut, dokud se tekutina nevyvaří.
- Hotovou cizrnu podáváme s trhaným masem, opepříme a můžeme pro intenzivnější chuť ozdobit třeba čerstvými lístky petrželky.