Chřestový quiche s ricottou
Slané koláče jsou ideální pro rodinnou večeři nebo posezení s přáteli u dobrého vína. Tento chřestový si jednoduše zamilujete.
Vaření 60 min
bez odležení
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
663 KCal
30 %
28 %
-
Energie
2773 KJ
30 %
28 %
-
Sacharidy
35,4 g
40 %
35 %
-
Vláknina
2,5 g
8 %
8 %
-
Bílkoviny
19,8 g
31 %
29 %
-
Tuky
48,6 g
75 %
69 %
-
nasycené
29,1 g
-
trans-mastné
0,7 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Z mouky, špetky soli, másla, vejce a vody vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme asi 30 minut odležet v chladničce.
- Mezitím smícháme lučinu s vejci, ricottou, hořčicí a muškátovým oříškem. Dochutíme lehce solí i pepřem a dobře promícháme.
- Chřest oloupeme, odřízneme dřevnaté konce a krátce povaříme v osolené vodě. Zchladíme, necháme ho okapat a přepůlíme.
- Formu vymažeme tukem nebo vyložíme pečicím papírem. Můžeme použít kulatou koláčovou formu nebo podlouhlou. Těsto vyválíme na plát, ten přendáme do formy a dno těsta propícháme vidličkou.
- Dno korpusu pokryjeme směsi, na kterou naklademe chřest. Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 40 minut.
- Upečený koláč vyjmeme, pokapeme olivovým olejem a podáváme.