Chřestový quiche s ricottou

Slané koláče jsou ideální pro rodinnou večeři nebo posezení s přáteli u dobrého vína. Tento chřestový si jednoduše zamilujete.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

bez odležení

Ingredience

6 PORCE +

Na těsto:

Na náplň a dokončení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    663 KCal

    30 %

    28 %

  • Energie

    2773 KJ

    30 %

    28 %

  • Sacharidy

    35,4 g

    40 %

    35 %

  • Vláknina

    2,5 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    19,8 g

    31 %

    29 %

  • Tuky

    48,6 g

    75 %

    69 %

  • nasycené

    29,1 g

  • trans-mastné

    0,7 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z mouky, špetky soli, másla, vejce a vody vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme asi 30 minut odležet v chladničce.
  2. Mezitím smícháme lučinu s vejci, ricottou, hořčicí a muškátovým oříškem. Dochutíme lehce solí i pepřem a dobře promícháme.
  3. Chřest oloupeme, odřízneme dřevnaté konce a krátce povaříme v osolené vodě. Zchladíme, necháme ho okapat a přepůlíme.
  4. Formu vymažeme tukem nebo vyložíme pečicím papírem. Můžeme použít kulatou koláčovou formu nebo podlouhlou. Těsto vyválíme na plát, ten přendáme do formy a dno těsta propícháme vidličkou.
  5. Dno korpusu pokryjeme směsi, na kterou naklademe chřest. Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 40 minut.
  6. Upečený koláč vyjmeme, pokapeme olivovým olejem a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Šunkofleky s uzeným masem

Pochutná si celá rodina.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.

Zelenina s humusem z bílých fazolí

Jste vegan? Připravte si na grilovačce humus se zeleninou.