Chřestový quiche s ricottou

Slané koláče jsou ideální pro rodinnou večeři nebo posezení s přáteli u dobrého vína. Tento chřestový si jednoduše zamilujete.

Obtížnost

Lehké

Vaření 60 min

bez odležení

Ingredience

6 PORCE +

Na těsto:

Na náplň a dokončení:

Postup

  1. Z mouky, špetky soli, másla, vejce a vody vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme asi 30 minut odležet v chladničce.
  2. Mezitím smícháme lučinu s vejci, ricottou, hořčicí a muškátovým oříškem. Dochutíme lehce solí i pepřem a dobře promícháme.
  3. Chřest oloupeme, odřízneme dřevnaté konce a krátce povaříme v osolené vodě. Zchladíme, necháme ho okapat a přepůlíme.
  4. Formu vymažeme tukem nebo vyložíme pečicím papírem. Můžeme použít kulatou koláčovou formu nebo podlouhlou. Těsto vyválíme na plát, ten přendáme do formy a dno těsta propícháme vidličkou.
  5. Dno korpusu pokryjeme směsi, na kterou naklademe chřest. Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 40 minut.
  6. Upečený koláč vyjmeme, pokapeme olivovým olejem a podáváme.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    663 KCal

    30 %

    28 %

  • Energie

    2773 KJ

    30 %

    28 %

  • Sacharidy

    35,4 g

    40 %

    35 %

  • Vláknina

    2,5 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    19,8 g

    31 %

    29 %

  • Tuky

    48,6 g

    75 %

    69 %

  • nasycené

    29,1 g

  • trans-mastné

    0,7 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.