Čerstvé závitky s arašídovou omáčkou

Tyto báječné závitky si můžete připravit kdykoli v roce, jakmile dostanete chuť na něco malého a zdravého.

Obtížnost

Střední

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Na omáčku:

Na závitky:

Postup

  1. Všechny suroviny na omáčku smícháme v misce. Zeleninu omyjeme, očistíme a oloupeme. Nakrájíme ji na slabé nudličky. Bylinky nasekáme nadrobno.
  2. Uzené tofu nakrájíme na nudličky a čtvrtinu nakrájíme na plátky na ozdobu. Do velké mísy pak nalijeme vodu a do ní namáčíme po jednotlivých kusech rýžový papír.
  3. Papír rozložíme na hladkou desku, necháme asi 30 sekund změknout a rozložíme na něj suroviny. Závitky zabalíme tak, že část papíru přehneme přes suroviny a utáhneme.
  4. Pak okraje překlopíme dovnitř a zarolujeme. Hotové závitky ozdobíme plátkem tofu, posypeme sezamem a řeřichou. Hotové podáváme s arašídovou omáčkou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    388 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1622 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    51,9 g

    59 %

    52 %

  • Vláknina

    5,9 g

    20 %

    20 %

  • Bílkoviny

    11,3 g

    18 %

    17 %

  • Tuky

    16,2 g

    25 %

    23 %

  • nasycené

    4,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Domácí škvarky a sádlo

Připravte si fantastické domácí škvarky tak, jak to dělávala vaše babička.

Pikantní vejce plněná hermelínovou pěnou

Tento studený předkrm si zamilujete.

Nakládaný hermelín

Hermelín necháme alespoň dva dny marinovat pro tu nejlepší chuť.

Nakládaný hermelín

Hermelín chutná nejlépe po pár dnech uložený v lednici.

Nakládaný hermelín

K nakládanému hermelínu nesmí chybět pivo.