Celerovo-jablečný salát

2 hodnocení

Připravte si lehký celerový salát se sladkými jablky.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

bez chlazení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    270 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1129 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    10,7 g

    12 %

    11 %

  • Vláknina

    9,6 g

    32 %

    32 %

  • Bílkoviny

    11,4 g

    18 %

    17 %

  • Tuky

    17,8 g

    27 %

    25 %

  • nasycené

    5,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Celer očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Jablka rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Obojí dáme do misky, přidáme čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a jemně promícháme.
  2. V misce smícháme zakysanou smetanu s majonézou a hrubozrnnou hořčicí. Dresink vmícháme k celeru s jablky. Dochutíme solí a pepřem.
  3. Salát zakryjeme potravinářskou fólií a necháme ho vychladit v chladničce alespoň po dobu 60 minut. Mezitím uvaříme vejce natvrdo, necháme je vychladnout, pak je oloupeme a podáváme se salátem. Před podáváním můžeme dozdobit petrželkou.
Autor:

Podobné recepty

Vrstvený salát - mořský had

Při zdobení vánočních salátů využijte vaši kreativitu.

Salát kytice heřmánku

Ozdobte salát podle vaší fantazie.

Rybí salát na opékaných bramborách

Hledáte recept na přípravu rybího masa? Tento si oblíbíte.

Salát z hnědé rýže a fenyklu

Máte chuť na lehký salát? Inspirujte se naší receptem.

Salát z červených brambor

Máte chuť na lehký salát? Inspirujte se naší receptem.