Candát s jablečným zelím

Candát je velmi zdravá ryba, tak si ho připravte k obědu a podávejte s opečenými bramborami a jablečným zelím.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    218 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    911 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    17,7 g

    20 %

    18 %

  • Vláknina

    5,2 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    10,6 g

    17 %

    16 %

  • Tuky

    10,5 g

    16 %

    15 %

  • nasycené

    3,3 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Ze zelí vymačkáme šťávu a překrájíme ho nahrubo. Cibuli oloupeme, nakrájíme na půlkolečka, z jablek odstraníme jádřince a nakrájíme na měsíčky.
  2. V kastrolu rozehřejeme polovinu másla a oleje, zesklovatíme na něm nejdříve cibuli, pak přidáme zelí, hřebíček, osolíme, zalijeme jablečnou šťávou a cca 15 minut pomalu dusíme. Poté přidáme jablka, med, zasypeme moukou, dobře rozmícháme a cca 15 minut na pomalém stupni vaříme. Nakonec dochutíme solí.
  3. Maso osolíme, okmínujeme, lehce opepříme, vložíme na rozehřátou pánev se zbytkem oleje a másla a z obou stran několik minut opékáme.
  4. Candáta na kmíně podáváme s jablečným dušeným zelím. Můžeme doplnit např. opečenými bramborami.
Autor:

Podobné recepty

Perfektní svíčková s karlovarskými knedlíky

Jak název napovídá, na této svíčkové si opravdu pochutnáte.

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.