Ingredience
Postup
- Ze zelí vymačkáme šťávu a překrájíme ho nahrubo. Cibuli oloupeme, nakrájíme na půlkolečka, z jablek odstraníme jádřince a nakrájíme na měsíčky.
- V kastrolu rozehřejeme polovinu másla a oleje, zesklovatíme na něm nejdříve cibuli, pak přidáme zelí, hřebíček, osolíme, zalijeme jablečnou šťávou a cca 15 minut pomalu dusíme. Poté přidáme jablka, med, zasypeme moukou, dobře rozmícháme a cca 15 minut na pomalém stupni vaříme. Nakonec dochutíme solí.
- Maso osolíme, okmínujeme, lehce opepříme, vložíme na rozehřátou pánev se zbytkem oleje a másla a z obou stran několik minut opékáme.
- Candáta na kmíně podáváme s jablečným dušeným zelím. Můžeme doplnit např. opečenými bramborami.