Cajunský hrnec s tuňákem

1 hodnocení

Připravte si k obědu toto rybí rizoto z jednoho hrnce.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    250 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1047 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    22,9 g

    26 %

    23 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    16,3 g

    26 %

    24 %

  • Tuky

    10,1 g

    16 %

    14 %

  • nasycené

    4,1 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rýži dáme vařit do vroucí osolené vody, okořeněné trouchou kayenského pepře. Uvařenou měkkou rýži scedíme a necháme dobře odkapat. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Vejce se budou lépe loupat, vložíme-li je po uvaření do studené vody.
  2. Cibuli oloupeme a nahrubo nakrájíme. Petrželku omyjeme a nasekáme. Tuňáka slijeme z nálevu a rozdělíme na větší kousky. Vejce nakrájíme na větší kousky.
  3. Na pánvi rozpustíme máslo a ci bulku na něm osmahneme. Přidáme kousky tuňáka a petrželku, lehce prohřejeme a dbáme, aby se tuňák nerozpadl na příliš malé kousky. Nakonec opatrně vmícháme rýži a kousky vajec. Opatrně promícháme, dochutíme solí a pepřem. Vše ještě lehce prohřejeme a ihned podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Perfektní svíčková s karlovarskými knedlíky

Jak název napovídá, na této svíčkové si opravdu pochutnáte.

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.