Ingredience
Postup
- Rýži dáme vařit do vroucí osolené vody, okořeněné trouchou kayenského pepře. Uvařenou měkkou rýži scedíme a necháme dobře odkapat. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Vejce se budou lépe loupat, vložíme-li je po uvaření do studené vody.
- Cibuli oloupeme a nahrubo nakrájíme. Petrželku omyjeme a nasekáme. Tuňáka slijeme z nálevu a rozdělíme na větší kousky. Vejce nakrájíme na větší kousky.
- Na pánvi rozpustíme máslo a ci bulku na něm osmahneme. Přidáme kousky tuňáka a petrželku, lehce prohřejeme a dbáme, aby se tuňák nerozpadl na příliš malé kousky. Nakonec opatrně vmícháme rýži a kousky vajec. Opatrně promícháme, dochutíme solí a pepřem. Vše ještě lehce prohřejeme a ihned podáváme.