Bylinková terina s lososem

nehodnoceno

Francouzská specialita z rybího masa.

Obtížnost

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

4 PORCE +

Na pošírování:

Zálivka :

Postup

  1. Filet z lososa omyjeme a zbavíme kostí. Víno přivedeme k varu, vmícháme do něj bylinky a rybí filet pošírujeme asi 15 minut se vinné páře.
  2. Želatinu zamícháme do vína a zahřejeme na 60 °C. Vychladlé maso rozmixujeme a přidáme do něj zakysanou smetanu, nasekané bylinky, piniové oříšky, vegetu, šťávu z jednoho citronu, chilli a na konec připravenou želatinu. Vše promícháme. Směs poté nalijeme do vhodné nádoby (např. do skleněné zapékací formy) a dáme do chladu zatuhnout.
  3. Před podáváním formu krátce ponoříme do teplé vodní lázně, aby obsah šel snáze vyklopit. Nakrájíme na porce a podáváme s dresinkem připraveným z vinného octa, cukru, pepře,vody a špetky soli. Zdobíme nasekanou cibulkou nebo řeřichou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    250 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1046 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    13,0 g

    15 %

    13 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    15,3 g

    24 %

    22 %

  • Tuky

    9,2 g

    14 %

    13 %

  • nasycené

    3,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Domácí škvarky a sádlo

Připravte si fantastické domácí škvarky tak, jak to dělávala vaše babička.

Pikantní vejce plněná hermelínovou pěnou

Tento studený předkrm si zamilujete.

Nakládaný hermelín

Hermelín necháme alespoň dva dny marinovat pro tu nejlepší chuť.

Nakládaný hermelín

Hermelín chutná nejlépe po pár dnech uložený v lednici.

Nakládaný hermelín

K nakládanému hermelínu nesmí chybět pivo.