Bylinková terina s lososem
Francouzská specialita z rybího masa.
Postup
- Filet z lososa omyjeme a zbavíme kostí. Víno přivedeme k varu, vmícháme do něj bylinky a rybí filet pošírujeme asi 15 minut se vinné páře.
- Želatinu zamícháme do vína a zahřejeme na 60 °C. Vychladlé maso rozmixujeme a přidáme do něj zakysanou smetanu, nasekané bylinky, piniové oříšky, vegetu, šťávu z jednoho citronu, chilli a na konec připravenou želatinu. Vše promícháme. Směs poté nalijeme do vhodné nádoby (např. do skleněné zapékací formy) a dáme do chladu zatuhnout.
- Před podáváním formu krátce ponoříme do teplé vodní lázně, aby obsah šel snáze vyklopit. Nakrájíme na porce a podáváme s dresinkem připraveným z vinného octa, cukru, pepře,vody a špetky soli. Zdobíme nasekanou cibulkou nebo řeřichou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
250 KCal
11 %
10 %
-
Energie
1046 KJ
11 %
10 %
-
Sacharidy
13,0 g
15 %
13 %
-
Vláknina
0,5 g
2 %
2 %
-
Bílkoviny
15,3 g
24 %
22 %
-
Tuky
9,2 g
14 %
13 %
-
nasycené
3,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA