Burrito s rýží a trhaným kuřecím masem

Základem tohoto jednoduchého a přitom rafinovaného pokrmu je trhané kuřecí maso, rýže, zelenina a sýr. Co se týká koření, klidně popusťte uzdu vlastní fantazii.

Obtížnost

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Kuřecí prsa osolíme a uvaříme ve vodě doměkka. Scedíme, necháme lehce zchladnout, pak maso po vláknech natrháme a dáme do mísy.
  2. Rýži propláchneme a uvaříme v osolené vodě na skus. Scedíme, opět propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Sýr nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme, rajčátka omyjeme, chilli papričku očistíme a vše nakrájíme najemno. Fazole a kukuřici necháme okapat.
  3. Rýži, sýr, čerstvou i sterilovanou zeleninu a nasekaný koriandr přidáme do mísy ke kuřecímu masu. Vše promícháme, dochutíme solí, pepřem a kořením tacos.
  4. Tortilly opečeme z obou stran na suché pánvi. Z jedné strany je potřeme majonézou, rozdělíme na ně připravenou směs a přidáme salátové listy. Každou tortillu stočíme do válečku a oba jeho konce založíme, aby náplň nevypadávala. Šikmo překrojíme a podáváme s koriandrem a rajčátky.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    432 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1807 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    48,4 g

    55 %

    48 %

  • Vláknina

    7,6 g

    25 %

    25 %

  • Bílkoviny

    28,3 g

    45 %

    42 %

  • Tuky

    14,7 g

    23 %

    21 %

  • nasycené

    5,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.

Grilované avokádo s rajčaty a mangovou omáčkou

Grilovací sezona je tady a grilované avokádo musíte rozhodně ochutnat.