Burrito s rýží a trhaným kuřecím masem
Základem tohoto jednoduchého a přitom rafinovaného pokrmu je trhané kuřecí maso, rýže, zelenina a sýr. Co se týká koření, klidně popusťte uzdu vlastní fantazii.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
432 KCal
20 %
18 %
-
Energie
1807 KJ
20 %
18 %
-
Sacharidy
48,4 g
55 %
48 %
-
Vláknina
7,6 g
25 %
25 %
-
Bílkoviny
28,3 g
45 %
42 %
-
Tuky
14,7 g
23 %
21 %
-
nasycené
5,4 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Kuřecí prsa osolíme a uvaříme ve vodě doměkka. Scedíme, necháme lehce zchladnout, pak maso po vláknech natrháme a dáme do mísy.
- Rýži propláchneme a uvaříme v osolené vodě na skus. Scedíme, opět propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Sýr nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme, rajčátka omyjeme, chilli papričku očistíme a vše nakrájíme najemno. Fazole a kukuřici necháme okapat.
- Rýži, sýr, čerstvou i sterilovanou zeleninu a nasekaný koriandr přidáme do mísy ke kuřecímu masu. Vše promícháme, dochutíme solí, pepřem a kořením tacos.
- Tortilly opečeme z obou stran na suché pánvi. Z jedné strany je potřeme majonézou, rozdělíme na ně připravenou směs a přidáme salátové listy. Každou tortillu stočíme do válečku a oba jeho konce založíme, aby náplň nevypadávala. Šikmo překrojíme a podáváme s koriandrem a rajčátky.