Bramborový špíz s omáčkou z modrého sýra
Rychlý chod na špejli, který chutná skvěle.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
524 KCal
24 %
22 %
-
Energie
2192 KJ
24 %
22 %
-
Sacharidy
41,7 g
47 %
42 %
-
Vláknina
5,6 g
19 %
19 %
-
Bílkoviny
20,0 g
32 %
29 %
-
Tuky
27,3 g
42 %
39 %
-
nasycené
7,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Malé brambory důkladně omyjeme a ve slupce předvaříme v osolené vodě do poloměkka. Necháme vychladnout. Cuketu a papriku omyjeme, cibule oloupeme a nakrájíme na stejně velké kusy. Zchladlé brambory potřeme pestem, obalíme v proužcích šunky a střídavě se zeleninou napichujeme na špejle.
- Připravené špízy osolíme, opepříme, orestujeme na pánvi na rozpáleném oleji a pak necháme 10 minut dopéct při 200 °C v troubě. Pokud máme sporák se zabudovaným grilem, špízy pod ním 5 minut ogrilujeme.
- Mezitím si připravíme sýrovou omáčku. Sýr nastrouháme najemno, přidáme zakysanou smetanu, majonézu, utřený česnek a čerstvé bylinky. Zamícháme a dochutíme solí a bílým pepřem.