Bramborový špíz s omáčkou z modrého sýra

Rychlý chod na špejli, který chutná skvěle.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Na omáčku:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    524 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2192 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    41,7 g

    47 %

    42 %

  • Vláknina

    5,6 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    20,0 g

    32 %

    29 %

  • Tuky

    27,3 g

    42 %

    39 %

  • nasycené

    7,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Malé brambory důkladně omyjeme a ve slupce předvaříme v osolené vodě do poloměkka. Necháme vychladnout. Cuketu a papriku omyjeme, cibule oloupeme a nakrájíme na stejně velké kusy. Zchladlé brambory potřeme pestem, obalíme v proužcích šunky a střídavě se zeleninou napichujeme na špejle.
  2. Připravené špízy osolíme, opepříme, orestujeme na pánvi na rozpáleném oleji a pak necháme 10 minut dopéct při 200 °C v troubě. Pokud máme sporák se zabudovaným grilem, špízy pod ním 5 minut ogrilujeme.
  3. Mezitím si připravíme sýrovou omáčku. Sýr nastrouháme najemno, přidáme zakysanou smetanu, majonézu, utřený česnek a čerstvé bylinky. Zamícháme a dochutíme solí a bílým pepřem.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Pečená kuřátka

Nevíte co uvařit? Tento recept vás určitě zaujme.

Papriky na půlky a kuřecí steak

Nevíte co uvařit? Tento recept vás určitě zaujme.