Bramborové vdolky

Z bramborového těsta chutnají opravdu báječně.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

8 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    417 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1746 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    83,6 g

    95 %

    84 %

  • Vláknina

    4,4 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    13,6 g

    22 %

    20 %

  • Tuky

    2,6 g

    4 %

    4 %

  • nasycené

    0,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z rozdrobeného droždí, lžičky cukru, trošky mouky a vlažného mléka připravíme kvásek a necháme ho vzejít.
  2. Zbylou mouku prosijeme do mísy. Přidáme oloupané, najemno nastrouhané brambory, sůl, zbylý cukr, vejce a kvásek. Zbylým mlékem zaděláme těsto a necháme ho vykynout.
  3. Těsto rozválíme na silnější plát a skleničkou z něj vykrájíme kolečka, která necháme dalších asi 15 minut kynout. Pak je na oleji v pánvi usmažíme dozlatova. Vdolky podáváme potřené povidly a ozdobené slazenou šlehačkou. Navrch je poprášíme skořicí.
Autor:

Podobné recepty

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.

Levandulové lanýže

Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.

Střecha

Tento nepečený dezert je sice trochu retro, ale čerstvé maliny mu dodají šmrnc.

Skládaný malinový dort

Vykouzlete svým blízkým úsměv na tváři efektním domácím dortem.