Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Připravte si doma „hospodskou“ klasiku, kterou milují dospělí i děti.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Na dušené zelí:

Na smaženou cibuli:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1211 KCal

    55 %

    50 %

  • Energie

    5068 KJ

    55 %

    50 %

  • Sacharidy

    115,2 g

    131 %

    115 %

  • Vláknina

    11,2 g

    37 %

    37 %

  • Bílkoviny

    38,3 g

    61 %

    56 %

  • Tuky

    64,2 g

    99 %

    92 %

  • nasycené

    20,6 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Necháme je vychladnout, oloupeme a pak nastrouháme najemno do mísy. Přidáme vejce, mouku a sůl a vše dobře propracujeme.
  2. Uzené maso nakrájíme na kostičky a opečeme je na sádle spolu s kmínem a najemno pokrájenou cibulí. Restujeme tak dlouho, dokud cibule nezezlátne. Pak odstavíme a směs necháme vychladnout.
  3. Z bramborového těsta postupně odebíráme kousky o velikosti většího vlašského ořechu. Vytvarujeme je do koule, kterou pak jemně zploštíme na placičku. Doprostřed každého kousku těsta dáme vrchovatou lžíci směsi s uzeným masem a zabalíme do knedlíku. Naplněné knedlíky vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme asi 10 minut.
  4. Zelí s cukrem a trochou vody podusíme doměkka asi 20 minut. Deset minut před koncem dušení přimícháme najemno nastrouhanou bramboru a osolíme. Podle chuti k měkkému zelí vmícháme ocet.
  5. Cibule oloupeme a pokrájíme na půlkolečka. V pánvi rozehřejeme sádlo a cibuli na něm smažíme několik minut dokřupava.
  6. Knedlíky podáváme se zelím a s osmahnutou cibulkou.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.