Ingredience
Postup
- Brambory oloupeme, opláchneme a nastrouháme najemno. Osolíme je a 15 minut necháme stát.
- Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozehřejeme olej a cibuli na něm orestujeme. Přidáme zelí. Vmícháme do něj kmín, trochu ho podlijeme vodou a pod pokličkou podusíme doměkka. Nakonec ho dle chuti dosladíme.
- Brambory promačkáme a slijeme z nich přebytečnou tekutinu. Přidáme k nim mléko, mouku, vejce a prolisovaný česnek. Směs dle chuti dosolíme, opepříme, dochutíme majoránkou a dobře propracujeme.
- Na malé pánvi nebo v lívanečníku rozpálíme olej. Naběračkou vléváme po troše těsta a bramboráčky smažíme z obou stran dozlatova. Hotové bramboráčky servírujeme na talíře v několika nad sebou, proložené dušeným zelím.