Bramboráčky se zelím

Jednoduchý recept na bramboráčky.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    403 KCal

    18 %

    17 %

  • Energie

    1687 KJ

    18 %

    17 %

  • Sacharidy

    75,2 g

    85 %

    75 %

  • Vláknina

    8,0 g

    27 %

    27 %

  • Bílkoviny

    13,8 g

    22 %

    20 %

  • Tuky

    3,6 g

    6 %

    5 %

  • nasycené

    0,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory oloupeme, opláchneme a nastrouháme najemno. Osolíme je a 15 minut necháme stát.
  2. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozehřejeme olej a cibuli na něm orestujeme. Přidáme zelí. Vmícháme do něj kmín, trochu ho podlijeme vodou a pod pokličkou podusíme doměkka. Nakonec ho dle chuti dosladíme.
  3. Brambory promačkáme a slijeme z nich přebytečnou tekutinu. Přidáme k nim mléko, mouku, vejce a prolisovaný česnek. Směs dle chuti dosolíme, opepříme, dochutíme majoránkou a dobře propracujeme.
  4. Na malé pánvi nebo v lívanečníku rozpálíme olej. Naběračkou vléváme po troše těsta a bramboráčky smažíme z obou stran dozlatova. Hotové bramboráčky servírujeme na talíře v několika nad sebou, proložené dušeným zelím.
Autor:

Podobné recepty

Perfektní svíčková s karlovarskými knedlíky

Jak název napovídá, na této svíčkové si opravdu pochutnáte.

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.