Bigos s klobásou

1 hodnocení

Tradiční polský pokrm.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    437 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1830 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    14,8 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    5,0 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    21,0 g

    33 %

    31 %

  • Tuky

    30,6 g

    47 %

    44 %

  • nasycené

    9,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Hlávkové zelí očistíme a nakrájíme na flíčky. Vsypeme ho do osolené vroucí vody a uvaříme do poloměkka. Scedíme ho a necháme okapat.
  2. Vepřové maso očistíme a společně s bůčkem nakrájíme na kostičky. Klobásu pokrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.
  3. V hrnci rozehřejeme sádlo a cibuli na něm orestujeme do zlatohněda. Vmícháme vepřové maso. Když zbělá, poprášíme ho paprikou, zasmahneme a podlijeme vínem. Osolíme ho, opepříme a pod pokličkou necháme dusit do poloměkka. Dle potřeby ho podléváme vodou nebo vývarem.
  4. Do hrnce s vepřovým přidáme kysané zelí, bůček a bobkové listy. Vše necháme nadále dusit. Těsně před koncem vmícháme hlávkové zelí, klobásu a švestky. Vše dochutíme solí, pepřem a majoránkou a dovaříme doměkka. Podáváme s chlebem.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Husí prsa se šouletem

Chcete překvapit na rodinném obědě? Vyzkoušejte tuto lahůdku.

Zapečená klobása

K večeři si udělejte zapečenou klobásu.