Ingredience
Postup
- Hlávkové zelí očistíme a nakrájíme na flíčky. Vsypeme ho do osolené vroucí vody a uvaříme do poloměkka. Scedíme ho a necháme okapat.
- Vepřové maso očistíme a společně s bůčkem nakrájíme na kostičky. Klobásu pokrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.
- V hrnci rozehřejeme sádlo a cibuli na něm orestujeme do zlatohněda. Vmícháme vepřové maso. Když zbělá, poprášíme ho paprikou, zasmahneme a podlijeme vínem. Osolíme ho, opepříme a pod pokličkou necháme dusit do poloměkka. Dle potřeby ho podléváme vodou nebo vývarem.
- Do hrnce s vepřovým přidáme kysané zelí, bůček a bobkové listy. Vše necháme nadále dusit. Těsně před koncem vmícháme hlávkové zelí, klobásu a švestky. Vše dochutíme solí, pepřem a majoránkou a dovaříme doměkka. Podáváme s chlebem.