Bezlepková pohanková bábovka

Trpíte celiakií? Přesně pro vás máme recept na tuto sladkou bábovku.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

14 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    265 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1111 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    35,6 g

    41 %

    36 %

  • Vláknina

    2,2 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    6,3 g

    10 %

    9 %

  • Tuky

    10,3 g

    16 %

    15 %

  • nasycené

    1,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V míse vyšleháme vejce s hnědým a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme obě prosáté mouky spolu s práškem do pečiva a nastrouhanou citronovou kůrou. Přilijeme slunečnicový olej a mléko a vše zlehka promícháme.
  2. Formu na bábovku vymažeme máslem, vysypeme rýžovou moukou a nalijeme do ní polovinu těsta. Do zbylého těsta prosejeme kakao, promícháme a tmavé těsto dolijeme do formy.
  3. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut. Bábovku necháme krátce zchladnout ve formě, poté ji vyklopíme a po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.
Autor:

Podobné recepty

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.

Levandulové lanýže

Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.

Střecha

Tento nepečený dezert je sice trochu retro, ale čerstvé maliny mu dodají šmrnc.