Bazalková mozzarela s rajčátky

Mozzarelové jednohubky nesmí chybět na žádné oslavě.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 5 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    385 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1613 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    9,2 g

    10 %

    9 %

  • Vláknina

    2,9 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    36,0 g

    57 %

    53 %

  • Tuky

    21,9 g

    34 %

    31 %

  • nasycené

    13,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Bazalku nakrájíme nadrobno a dáme do misky. Přidáme nadrobno nakrájenou chilli papričku, sůl a čerstvě mletý pepř.
  2. Z mozzarely slijeme vodu. Kuličky obalíme v ochucené bazalce a napícháme do nich párátka.
  3. Rajčátka otrháme z větviček, omyjeme a přidáme k mozzarele.
Autor:

Podobné recepty

Domácí škvarky a sádlo

Připravte si fantastické domácí škvarky tak, jak to dělávala vaše babička.

Pikantní vejce plněná hermelínovou pěnou

Tento studený předkrm si zamilujete.

Nakládaný hermelín

Hermelín necháme alespoň dva dny marinovat pro tu nejlepší chuť.

Nakládaný hermelín

Hermelín chutná nejlépe po pár dnech uložený v lednici.

Nakládaný hermelín

K nakládanému hermelínu nesmí chybět pivo.