Ingredience
Postup
- Barevná rajčátka omyjeme a napícháme na jehly. Rozpálíme elektrický nebo plynový gril, v grilu na dřevěné uhlí připravíme dostatečnou vrstvu žhavých uhlíků.
- Na pesto dáme bylinky (petrželku, bazalku, otrhaný kopr) do mixéru, přilijeme olej, přidáme parmazán a opepříme. Vše rozmixujeme na pastu.
- Na gril rozložíme jehly s napíchanými rajčátky a krajíce chleba. Rajčátka i chléb lehce potřeme olejem. Chléb grilujeme asi 1 minutu dozlatova, pak ho obrátíme a krátce opečeme i z druhé strany. Rajčátka grilujeme 2-3 minuty, přičemž jehly občas otočíme.
- Chléb potřeme krémovým sýrem, obložíme natrhanou mozzarellou a grilovanými rajčátky. Pokapeme pestem, ozdobíme bylinkami a podáváme.