Bábovka z červené řepy

nehodnoceno

I z obyčejné bábovky se může stát speciální moučník.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

12 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    299 KCal

    14 %

    12 %

  • Energie

    1250 KJ

    14 %

    12 %

  • Sacharidy

    37,9 g

    43 %

    38 %

  • Vláknina

    1,9 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    5,4 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    13,5 g

    21 %

    19 %

  • nasycené

    7,5 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z řepy odřízneme stonky, zalijeme ji vodou a vaříme do změknutí (dle velikosti to trvá asi 40-60 minut). Řepu pak necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
  2. Máslo necháme rozpustit na vodní lázni, nalámeme do něj čokoládu a rozmícháme dohladka. Rozpuštěnou čokoládu přidáme k řepě spolu s cukrem a vejci a metličkou úplně vymícháme.
  3. V druhé misce smícháme prosátou mouku se sodou, kypřicím práškem a solí a tuto směs přidáme k řepovému těstu. Pečlivě promícháme, aby v těstě nebyly hrudky mouky. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a pečeme ve vyhřáté troubě při pečeme 180°C asi 60 minut.
  4. Po upečení necháme krátce vychladnout, poté bábovku vyklopíme na mřížku a necháme zcela vystydnout. Vychladlou bábovku dozdobíme například řepnými chipsy a poprášíme moučkovým cukrem.
Autor:

Podobné recepty

Žloutkové řezy

Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.

Pomerančové řezy

Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.

Sušenkové řezy s pudinkem a malinami

S tímto moderním dezertem vždycky zabodujete.

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Závin z pivního těsta

Sladká náplň ve slaném těstě, dokonalá kombinace.