Ingredience
Postup
- Z řepy odřízneme stonky, zalijeme ji vodou a vaříme do změknutí (dle velikosti to trvá asi 40-60 minut). Řepu pak necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
- Máslo necháme rozpustit na vodní lázni, nalámeme do něj čokoládu a rozmícháme dohladka. Rozpuštěnou čokoládu přidáme k řepě spolu s cukrem a vejci a metličkou úplně vymícháme.
- V druhé misce smícháme prosátou mouku se sodou, kypřicím práškem a solí a tuto směs přidáme k řepovému těstu. Pečlivě promícháme, aby v těstě nebyly hrudky mouky. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a pečeme ve vyhřáté troubě při pečeme 180°C asi 60 minut.
- Po upečení necháme krátce vychladnout, poté bábovku vyklopíme na mřížku a necháme zcela vystydnout. Vychladlou bábovku dozdobíme například řepnými chipsy a poprášíme moučkovým cukrem.