Ananas pečený v parmské šunce

Grilovaný ananas je výborná záležitost a navíc obalený v parmské šunce, to je pochutnáníčko.

Obtížnost

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Ananas oloupeme, rozřízneme podélně na polovinu, vyřízneme košťál a každou čtvrtku rozřízneme podélně na 4 díly. Každý dílek potřeme lehce medem a obtočíme plátkem šunky.
  2. Na pánvi nahřejeme olej, šunku z obou stran zprudka opečeme, přendáme na pekáček a necháme v troubě pod grilem asi 7-8 minut prohřát.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    188 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    787 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    18,1 g

    21 %

    18 %

  • Vláknina

    2,5 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    8,5 g

    13 %

    12 %

  • Tuky

    6,3 g

    10 %

    9 %

  • nasycené

    0,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Domácí škvarky a sádlo

Připravte si fantastické domácí škvarky tak, jak to dělávala vaše babička.

Pikantní vejce plněná hermelínovou pěnou

Tento studený předkrm si zamilujete.

Nakládaný hermelín

Hermelín necháme alespoň dva dny marinovat pro tu nejlepší chuť.

Nakládaný hermelín

Hermelín chutná nejlépe po pár dnech uložený v lednici.

Nakládaný hermelín

K nakládanému hermelínu nesmí chybět pivo.