VIDEO: Zloděj okradl seniory v domově důchodců, na odchodu jim zamával

  • 1
Středočeská policie pátrá po zloději, který se vkradl do domova důchodců na Mělnicku. Celkem si odnesl několik tisíc korun. Při odchodu z budovy seniorům zamával. Policie nyní zveřejnila záběry z bezpečnostních kamer.

Do domova pro seniory ve Všestudech přišel muž neuzamčeným vchodem 14. ledna okolo jedné hodiny odpoledne. Na nyní zveřejněných záběrech z bezpečnostních kamer je vidět, jak postupně zkouší jednotlivé pokoje, zda jsou prázdné.

„Choval se celkem suverénně. Vcházel do pokojů a tipoval si ty prázdné. V několika z nich vypáčil uzamčené příruční plechové skříňky na cennosti a vzal odsud finanční hotovost,“ informovala mluvčí policie Markéta Johnová.

Další drobnou hotovost vzal ze šuplíků a z nočních stolků. Celkem si podle policie odnesl několik tisíc korun.

Na posledním záběru z kamer je vidět, že při odchodu z budovy seniorům zamával. Poté odjel autem Škoda Superb stříbrné barvy s registrační značkou Maďarska KUC750.

„Muž byl zdánlivého stáří 40 až 50 let, vysoký 175 až 185 centimetrů. Měl nakrátko střižené černé vlasy s kouty. Na sobě měl modrou zimní bundu s kapucí s kožíškem, šedý svetr, modré rifle a modro bílé boty. Mluvil plynule česky,“ dodala Johnová.

Informace o podezřelém muži přijme policie z Obvodního oddělení Lužec nad Vltavou, nebo lze volat na tísňovou linku 158.