Diskuze

Masová turistika dusí centrum. Praha 1 navrhuje zvýšit daň na alkohol

Turisté se valí do Prahy, jejich počet oproti loňsku opět narostl. Za první pololetí roku jich přijelo více než 3,5 milionu. Uvádí to aktuální data Českého statistického úřadu (ČSÚ). Přelidněný zůstává historický střed metropole, odkud návštěvníci vytlačují místní obyvatele. Situaci je třeba řešit, shodují se experti i politici.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J36a62n 93R30o98l37l41o

30. 9. 2018 4:26

Turistika. Jaka turistika? Rusaci jsou uz v Praze doma! Pomalounku se tam zabydluji a jednou jim bude Praha patrit. V centru koupite vice ruskeho zbozi nez ceskeho a ani se nenadejete a budou ty vsi vsude!

4 1
možnosti

Jak je vidět,tak onen pán není V..,je korunovanej!!!

1 0
možnosti

Jak je vidět tak Pan Lomecký není v-ů-l,je"korunovanej"

0 2
možnosti

Jo jo, pan Lomecký a spol. z TOP 09, lidé na svém místě, začalo to před lety uzavřením dopravy do centra, rozprodejem bytového fondu, podivnými pronájmy, odpor k tramvajové dopravě na Václaváku, zákazem vjezdu cyklistů a teď by celé republice zvedali daň na alkohol...

1 0
možnosti

A co takhle turistickou taxu? Tak se to řeší všude na světě. A stanovuje ji městská část. Tak ať si prostě naúčtují turistickou taxu odstupňovanou podle délky pobytu (1. den 500, druhý 300, všechny další 100 - nebo dvojnásobky) a je to vyřízené. A pak stačí jen hlídat, aby ji všichni dodržovali a je to hotové a je to rychlé.

0 0
možnosti

Domníval jsem se, ze památky navštěvuji turisté, návštěvníci ...... ale podle autora Hrad navštívilo o 12% víc čeho? ZVĚDAVCŮ “!!!!!!!!

1 0
možnosti

No ale když se na ten Hrad půjdete podívat, tak zjistíte, že vás tam opravdu považujou spíš za zvědavýho otravu než za návštěvníka. Úroveň prohlídek je tam naprosto otřesná a za naprosto otřesný peníze. Okrádání turistů za bílýho dne.

0 0
možnosti

Ať P1 a P2 a další turistické čtvrti inkasují pražskou turistickou přirážku!!

0 0
možnosti

Je třeba postavit nějaké památky mimo centrum! Ideálně někde v Letňanech. Je tam spousta nezastavěného prostoru a vede tam metro. :-)

2 1
možnosti

Dle argumentace vidím, že nejvíc čerstvých nápadů na řešení mají ti, kteří to centrum znají z pohlednic.

0 0
možnosti

V centru jsem strávila celé mládí. Bydlela jsem v Platnéřské, do ZŠ chodila na náměstí Curieových... Dneska se tam nedá bydlet. Kde byl řezník, prodávají diamanty. Když jsem šla o půlnoci od Karlova mostu na Kozí plácek a zpátky, (fantastický zážitek když sněžilo) nepotkala jsem živou duši a ve sněhu byly jen mé stopy... To už se nevrátí, protože je z toho turistický skanzen.

3 1
možnosti

Nevím, co tu turisté hledají za štěstí, ale cestování jim přinese dočasnou úlevu, nikoli řešení smysluplnosti života. Stejně si člověk bere to nejtěžší s sebou, takže kdyby zůstal doma ušetří peníze, životní prostředí a nás svojí přítomnosti.:-)

2 2
možnosti

Když chceš zůstat cely život za pecí, pán Bůh ti to přej, ale nesnaž se to vnucovat jiným. My rádi cestujeme a poznávame jiné kraje, nebo navstevujeme ty staré, kde jsme kdysi žili a kde dosud žijí naši příbuzní a staří přátelé. Ne nadarmo se říká, ze cestování rozšiřuje obzory. Ty zeměpisné a dějepisné i ty duševní.

2 1
možnosti