Tramvaje na zastávce Strossmayerovo náměstí.(10. 4. 2019)

Tramvaje na zastávce Strossmayerovo náměstí.(10. 4. 2019) | foto: ČTK

Koleje v Praze 7 čeká oprava, okolo Letné nepojedou tramvaje

  • 0
Od čtvrtka začnou opravy na tramvajové trati v okolí Strossmayerova náměstí. Práce potrvají dva měsíce. V první etapě nebudou jezdit tramvaje okolo Letenské pláně, poté se uzavře úsek na nábřeží Kapitána Jaroše. Místo tramvají budou jezdit náhradní autobusy.

První fáze rozsáhlých oprav tramvajové tratě uzavře úsek z Hradčanské na Strossmayerovo náměstí. Oprava začne 11. dubna a potrvá týden. Místem bude projíždět autobusová linka X1.

„Naplánované práce jsou podstatné nejen z hlediska snížení hlučnosti provozu tramvaji, ale také pro zvýšení kvality kolejiště, kterou vyžadují moderní nízkopodlažní tramvaje,“ řekl starosta Prahy 7 Jan Čižinský.

Náhled uzavřené trasy během první etapy oprav.

Od 18. dubna bude následovat oprava kolejí na nábřeží Kapitána Jaroše. Pracovníci dopravního podniku zde budou i přes velikonoce. Nábřeží zůstane uzavřeno až do 4. května.

„Po nových kolejích na celé křižovatce Strossmayerovo náměstí se Pražané svezou od úterý 23. dubna,“ sdělil ve středu novinářům radní pro dopravu Adam Scheinherr.

V květnu na opravy navážou také práce na trati mezi Letenským tunelem a náměstím Republiky. Od 5. května do 16. května budou tramvaje odkloněny přes Hlávkův most.

Zatím poslední velkou modernizací prochází trať ve Vinohradské ulici, která potrvá do poloviny června.