Příměstské vlaky u Prahy jezdí ve špičkách plné, dráhy od neděle mění řády

  • 37
Podobně jako v pražské MHD, i v příměstských vlacích začalo jezdit více lidí. Ve vozech nestačí místo k sezení a ani dodržování dvoumetrových rozestupů není ve špičkách možné. České dráhy kvůli vyšší poptávce od víkendu upraví jízdní řády.

Zaplněnost vlakových spojů v anketě iDNES.cz potvrdilo několik cestujících a ukázalo se to i během zkušební cesty redaktora iDNES.cz během ranní špičky na cestě z Čelákovic do Prahy.

Podle mluvčí Českých drah jezdilo doposud méně spojů, protože na podzim byla menší poptávka ze strany cestujících. Zlepšení by mělo nastat od neděle 13. prosince, kdy začnou platit nové jízdní řády. 

„Vývoj sledujeme a intenzivně se připravujeme na předvánoční období a s přechodem na nový jízdní řád budeme opět spoje posilovat,“ informovala mluvčí drah Gabriela Novotná. 

Posíleny budou spoje na lince R9 Praha – Havlíčkův Brod – Brno a další vybrané komerční spoje na lince Ex1 mezi Prahou a Ostravou. Okolo Prahy bude ve špičkách jezdit téměř padesát spojů se zdvojenými soupravami CityElefant. Kapacita by se tak měla ve směru z Prahy zvýšit až o15 tisíc.

O něco pohodlněji se mělo cestovat už od pátku, kdy dráhy rychle posílily některé dálkové linky.