(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: TSK Praha

TSK předělá na Jižní spojce protihlukovou stěnu, bude delší i vyšší

  • 1
Technická správa komunikací předělá protihlukovou stěnu na Jižní spojce na Spořilově v Praze 4. Nová stěna bude delší a vyšší než ta nynější, která je již nevyhovující. Kdy přesně bude stěna postavena, zatím není jasné. TSK se letos chystá vybudovat nové protihlukové stěny na dalších místech, některé opraví.

Stěna u Jižní spojky je v nevyhovujícím stavu jednak z hlediska akustiky, navíc mezi jednotlivými železobetonovými částmi vznikly kvůli korozi až deseticentimetrové mezery.

„Na některých místech degradace dosahuje takového stupně, že je obnažena ocelová výztuž, což do budoucna z hlediska statiky konstrukce není přijatelné ,“ uvedla mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková.

Nová stěna vznikne v části za mostem přes Sliačskou ulici. Bude 764 metrů dlouhá a na výšku bude mít zhruba 7,9 metru. První úsek před zmíněným mostem, který měří 56 metrů a je zhruba stejně vysoký, bude zachován.

TSK v letošním roce plánuje protihlukové stěny na dalších místech.

Na Jižní spojce bude další nová stěna v úseku mezi ulicemi Na Strži a 5. května a nynější stěna bude opravena v úseku od benzinové stanice Benzina ke křížení Jižní spojky s ulici V Korytech.

Nová stěna bude také ve Slánské v Praze 17 a na Bělohorské. Na východním okraji Prahy budou opraveny stěny na Kbelské a Průmyslové v Hloubětíně.