Muž v Praze pobodal dvě ženy, policie ho při zadržení zastřelila

  • 591
V Praze v Novodvorské ulici muž pobodal dvě ženy. Jedna utrpěla velmi vážná zranění a je v umělém spánku, druhou ženu útočník zranil jen lehce. Policisté podezřelého při zadržení postřelili. Pachatel i přes pokusy o resuscitaci zraněním podlehl.

„Muž v sobotu v podvečer zaútočil v Novodvorské ulici v Praze nožem na dvě ženy. Policie útočníka vypátrala, ten poté ale neuposlechl jejich výzvy, odmítal spolupracovat a pokusil se na policisty zaútočit,“ řekl serveru iDNES.cz mluvčí pražské policie Richard Hrdina.

Podle mluvčího použili policisté zbraně a na útočníka vystřelili. Ten i přes pokusy policistů a následně záchranářů o resuscitaci zraněním na místě podlehl.

„Zatím není jasné, kolik výstřelů padlo, nicméně policista, který jej zastřelil, první ránu vystřelil do vzduchu, chlapa to ale nezastavilo,“ uvedl zdroj blízký vyšetřování.

Zraněné ženy převezli záchranáři do nemocnice. Jedna z nich je velmi vážném stavu, druhá utrpěla lehčí zranění.

„Jedna z žen je ve velmi vážném stavu, lékaři ji uvedli do umělého spánku a připojili na přístroje,“ uvedla mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová.

Podle informací MF DNES zatím policie neví o tom, že by mezi útočníkem a oběťmi byl jakýkoliv příbuzenský vztah. Velmi pravděpodobně se neznali.

Policie nyní bude zjišťovat veškeré okolnosti případu, uvedl mluvčí. Na Twitteru pak policie uvedla, že nikomu v okolí nehrozí žádné nebezpečí a že o zákroku informovala Generální inspekci bezpečnostních sborů (GIBS).

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,