Únik plynu omezil dopravu na Ládví, jeho koncentraci měřili i v metru

  • 2
Hasiči společně s plynaři zasahovali u úniku plynu u prasklého potrubí v Dolejškově ulici v Praze 8. Pro dopravu byla několik hodin zcela uzavřena část ulice Střelničná, a to v úseku od ulice Čumpelíkova po stanici Ládví. Hromadná doprava kvůli havárii jezdila odklonem.

Hasiči oznámili, že k opravě poruchy budou nutné výkopové práce. DPP oznámil ukončení mimořádnosti a obnovení provozu okolo 13:45.

Linky MHD v oblasti byly buď odkloněny nebo ukončeny, náhradní doprava nebyla zavedena. Okolní tramvajové zastávky nebyly obsluhovány.

Tramvajová linka 10 je směrem z centra byla ukončena v zastávce Kobylisy a vedena ze zastávky Březiněveská zpět směr centrum. Autobusové linky 152 a 177 byly vedeny obousměrně odklonem, linka 166 byla odkloněna přes Třebenickou přímo na Domov seniorů Ďáblice. Linky 103, 348, 349, 368, 369 byly odkloněny na Střížkov.

Provoz linky metra C nebyl dotčen. Podle hasičů bylo i přes havárii využívání linky C bezpečné, v metru provedli i preventivní měření.

„Na nástupišti metra a technických prostorách je měření negativní a nám se daří odvětráváním snižovat koncentraci v místě výkopu,“ uvedli hasiči kolem 11:15.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz