VIDEO: Řidič ujížděl policistům po Jižní spojce, měl zákaz řízení

  • 4
Pražští policisté v neděli před půlnocí pronásledovali na Jižní spojce řidiče, který místy jel až 180 kilometrů v hodině. Řidič nakonec zastavil a policisté ho zadrželi i se spolujezdci, u kterých našli drogy.

Policisté nejdříve řidiče zastavili kvůli vyšší rychlosti, ten však po příchodu hlídky k auta šlápl na plyn a začal strážcům zákona ujíždět.

„Hlídka za vozem okamžitě vyrazila a po chvilce ho dojela. Nicméně řidič už nezastavil a ujížděl ulicemi V Podzámčí, Budějovická, do Michelské ulice směrem k Jižní spojce,“ informoval policejní mluvčí Jan Rybanský s tím, že stíhací jízda dosahovala místy až rychlosti 180 km/h. 

Na Jižní spojce se k pronásledování přidalo další policejní auto a řidič několik set metrů za čerpací stanicí ve směru na Prahu 5 zastavil.

„Následně byl za pomocí donucovacích prostředků, konkrétně hrozby střelnou zbraní a hmatů a chvatů z vozidla vytažen. Policisté záhy také zjistili, proč muž ujížděl. Měl totiž soudem vyslovený zákaz řízení motorových vozidel až do konce tohoto roku,“ řekl Rybanský.

S řidičem v autě cestovali ještě muž a žena, u které policisté našli krystalickou látku. Podle pozdější expertízy se ukázalo, že se jedná o pervitin. Muž odmítal s policisty spolupracovat, proto ho, stejně jako ženu a řidiče, policisté na místě zadrželi.