Řidič auta se snažil ujet policistům, havaroval v Černošicích (17. února 2019).

Řidič auta se snažil ujet policistům, havaroval v Černošicích (17. února 2019). | foto: Trans Hospital Plus

Divoká honička v Černošicích. Řidiče zastavil až výstřel policistů

  • 25
Lehkým zraněním dvou policistů skončila honička na okraji Prahy v obci Černošice. Řidič osobního auta se snažil krátce po půlnoci na neděli ujet policejní hlídce, která ho chtěla zkontrolovat. Poté havaroval a dal se na útěk, zastavil ho až varovný výstřel. Co muži nyní hrozí, není jasné, šetření je v prvopočátku. Řídil zřejmě pod vlivem drog a alkoholu.

„Kolem jedné hodiny prováděla policejní hlídka silniční kontrolu, snažila se zastavit vozidlo. Řidič na výzvu nereagoval a snažil se ujet. Do pronásledování se zapojily i další policejní hlídky z Prahy-západ. Pronásledování trvalo přibližně čtrnáct kilometrů,“ popsal začátek události iDNES.cz krajský mluvčí policie Zdeněk Chalupa.

Řidič následně havaroval v obci Černošice, narazil do budovy u minimarketu. Snažil se z místa utéct. Policisté se vydali za ním, zastavil ho až varovný výstřel. 

Při zásahu se lehce zranili dva policisté. Záchranáři je převezli k ošetření do nemocnice. Rozsah jejich zranění Chalupa s ohledem na vyšetřování nekomentoval.

V současné chvíli jsou s mužem prováděny úkony a není stanovena právní klasifikace jeho činu. Policejní mluvčí tak nemohl komentovat, co řidiči za jeho chování hrozí. „Je tam podezření, že řidič byl pod vlivem omamných a psychotropních látek a alkoholu,“ řekl Chalupa.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,