ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Žena se sluchátky přecházela v Nuslích mimo přechod, srazil ji autobus

  • 130
V neděli ráno autobus srazil chodkyni v Nuselské ulici v Praze. Mladá žena přecházela mimo přechod pro chodce se sluchátky na uších. Záchranáři ji museli uvést do umělého spánku a převézt do nemocnice.

„Ráno policisté vyjížděli k dopravní nehodě autobusu a chodkyně. S největší pravděpodobností se chodkyně se sluchátky na uších nevěnovala provozu a vstoupila se přímo pod projíždějící autobus,“ řekla iDNES.cz krajská mluvčí policie Eva Kropáčová.

Žena přecházela mimo přechod pro chodce. V autobuse se nikdo nezranil. Policisté u řidiče provedli zkoušku na přítomnost alkoholu, která byla negativní.

Na místo vyrazila záchranná služba. 

„Operační poslal na místo záchranářskou a lékařskou posádku. Na místě ošetřili dvacetiletou ženu, kterou museli uvést do umělého spánku, zajistili dýchací cesty. Poté na umělé dýchací ventilaci ženu převezli do vinohradské nemocnice na anesteziologicko-resuscitační oddělení s vážným úrazem hlavy,“ řekla iDNES.cz krajská mluvčí záchranné služby Jana Poštová.

Nuselská ulice, Praha

Nuselská ulice, Praha

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz