Diskuze

Žena se sluchátky přecházela v Nuslích mimo přechod, srazil ji autobus

V neděli ráno autobus srazil chodkyni v Nuselské ulici v Praze. Mladá žena přecházela mimo přechod pro chodce se sluchátky na uších. Záchranáři ji museli uvést do umělého spánku a převézt do nemocnice.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

K85a33r40e16l 31D65r97d96a

6. 5. 2020 11:52

Mafie od tramvají tady pravidelně vytahuje městopotvornost tramvají. Jako, jaké jsou tramvajové trati pro samotné město rozvojovým město-tvorným přínosem. Napadá mě, že debata stoupenců pořádků ohledně chodců se sluchátky končí přesně zde, jak omezit chodce, viníka nehody, když není na přechodu?

Jako, město. Prioritu tady má mít obyvatel města, chodec, pak teprve nějaká zpravidla tranzitní nadbytečná doprava. To je o "město-tvornosti". O samotné podstatě existence města. Široké chodníky, samozřejmě místa pro přecházení logicky stahující chodce na místa vhodná pro přecházení... Pak teprve nějaká doprava.

K těm 50 metrům. Např. tramvajový ostrůvek má 65 metrů. Pokud je přechod jen z jedné strany, na konci ostrůvku máte právo přejít vozovku. (Pokud tam DPP, nenasázel šikany, aby to nešlo.) Jako, v dohledu 50 metrů najdete přechod málokdy. Spíš se předpokládá, že zrovna tady není důvod přecházet. Máte ulice, kde jsou přechody po 200 metrech. A nejčastějším chodcem ve vozovce bude parkující řidič.

Podle zákona nesmí chodec skočit náhle před vozidlo. Ale! "Chodec smí přecházet vozovku, jen pokud s ohledem na vzdálenost a rychlost jízdy přijíždějících vozidel nedonutí jejich řidiče k náhlé změně směru nebo rychlosti jízdy." Tedy chodec může řidiče omezit a nutit ho ke snížení rychlosti, pokud nejde o náhlou změnu. (Poslechněte si řidiče, pokud toto budou chodci skutečně masově vymáhat.)

Praxe je jinde. Řidiči rychlost vehementně nedodržují a v případě přecházení vozovky chodce ohrožují. Jako v 80 - 100 půjde vždy o náhlou změnu rychlosti. Protože to auto bude 50 m zastavovat. S tím všichni v Praze počítají. To není žádná věda. Tomu podřizujeme naše chování. Akceptovali jsme, "jedou sobci, bacha". A pak tady někdo hodlá řešit, jak lépe omezovat chodce... Nemá to logiku.

0 1
možnosti
Foto

Jo tohle se mi v Praze před rokem v Holešovicích taky přihodilo. Naštěstí jsem to stačil ubrzdit (a ti za mnou taky ;-) ), když jsem rozčilenej z okénka (slušně) zařval: "To se nemůžeš aspoň rozhlídnout?" tak jsem se naučil hromadu nových nadávek a vulgarismů, které jsem do té doby neslyšel. TFUJ!

3 1
možnosti

K70a95r19e30l 46D38r78d39a

4. 5. 2020 18:22

Dnes jsem vletěl pro auto. Na vině byla rouška. Hůře v ní vidím a hůře vnímám okolí. Pak, jak kvedlám hlavou, tak začne padat. Tak se moc nerozhlížím a hlavu mám rovně. Beru to 6. smyslem. A je fakt, že občas vrazím i do lidí.

Při nepodloženém lynči sluchátek, by se hodilo uvést, zda slečna měla roušku. Dával bych roušce větší vinu, než sluchátkům. A řidiči by s tím měli počítat. Že chodci hůře vnímají okolí.

V autě roušku sundávám, ale je plno řidičů, co s ní jezdí. Také nic moc bezpečnost, myslím, že ti řidiči riskují.

0 5
možnosti

K35a64r19e86l 53D39r31d51a

6. 5. 2020 11:14

Překlep... ne pro ale pod.

0 0
možnosti

Na tohle nemohu napsat nic jiného, než že za blbost se prostě platí.

2 1
možnosti

K97a97r58e53l 14D64r12d83a

4. 5. 2020 8:27

Jedu si v metru se sluchátky na uších a do trojky si proti mě sedl dacan v hadrech z DPP. Asi řidič, co jel ze směny či na směnu. Byl mladší než já. Když viděl strejce se sluchátky náramně ho to pobavilo. Normálně se mi několik stanic metra vysmíval do obličeje a měl z toho úžasný den. Řidič MHD může někoho radostně urážet a chechtat se mu pro sluchátka do obličeje, měl krásný zážitek. Hulvát z DPP na ránu mezi oči.

Z toho mi vychází poučení, že řidiči MHD jsou dobře proškolení o nebezpečí lidí se sluchátky. A jak je u DPP zvykem, funguje u DPP obratem i xenofobie proti sluchátkům. Jako, někoho proplesknout a servat mu v hádce sluchátka, to fungovat u DPP po pečlivém školení bude. Se zastavením autobusu před nebezpečně se chovajícím chodcem to už bude horší. ;-D

(Jde mi o ten xenofobní zážitek s někým od DPP. O této nehodě dík iDNES nic netuším.)

0 5
možnosti
Foto

Možná se vám nešklebil kvůli sluchátkům, možná vás poznal a šklebil se na vás, protože jste Drda.

3 0
možnosti

K89a88r21e20l 11D63r31d91a

4. 5. 2020 8:10

Minule jsem jel večer z Horních Měcholup na Háje, asi 125. Řidič měl kolem sebe závěsy, předek autobusu zadrátovaný. Jeli jsme 3 - 4. Autobus totálně zahulený trávou. V Praze kolorit. Nastoupí skupinka juniorů a tráva na pochodu. Plno lidí nemá problém trávu kouřit jak cigarety a nastoupit do MHD s posledními výdechy dýmu, aby obšťastnil všechny cestující. Chování hulvátů shodné s kuřáky.

Ale jede nás 5,5 a takový smrad? Smrdělo to hutně, jsem si říkal, že musí někdo kouřit ve voze. Nejen, že tím čpí. Koukal jsem na spolucestující a v pohodě. Pak mě napadlo, že hulí řidič. On tam měl ty závěsy tak roztahané, že nebyl vůbec vidět. Ani přes zrcátko. Když jsem vystoupil, tak jsem i šaškoval na chodníku, zda řidiče za těmi závěsy zahlédnu, a ne.

Řidiči MHD nemusí být svatí. Chyby dělá každý. A iDNES by měla u svého lynče vysvětlit, co to je přecházet mimo přechod? 0,5 metru, 2 metry, 10 metrů, 70 metrů? Pokud tuto informaci nemá, tak iDNES lže.

0 6
možnosti

mno, jeji chyba, proste sluch je jeden ze zakladnich smyslu, stejne jako zrak, mozna i koukala do telefonu, ale nechci spekulovat...

Tak hlavne je to krute pouceni pro priste, preji at se uzdravi... Totez ridici autobusu,...

0 0
možnosti

Nejde o sluch, ale o pozornost. Snad se uzdraví a poučí se - moje kamarádka před lety druhou možnost nedostala.

0 0
možnosti

Nemyslíš zaplatíš...

2 0
možnosti

Některých Čechů mi je prostě líto. Oni si myslí, že pouze středoškoláci či vysokoškoláci si pouštějí do sluchátek venku výuku, např. angličtiny. Dnes ut to dělá každý. Kromě prodavaček, ty jaksi necítí potřebu mluvit cizím jazykem.

Ještě hloupější lidé si myslí, že si lidé venku většinou pouštění hudbu. Tak ne, to není pravda.

Jenže je třeba dávat také pozor a umět dělat několik věcí najednou - učit se a zároveň sledovat dění kolem sebe. To je nutné v ČR.

Je mi jak poškozeného zdraví, tak každého případného ztraceného života.

Já, když řídím, tak beru na zřetel nejen to, že musím zastavit před přechodem ze zákona, když se před přechod postaví chodec (i bez sluchátek, může být třeba zdravotně postižen), ale zvýším pozornost, když se u silnice vyskytnou děti, senioři či sluchátkáři, jak jim říkáte.

Zde se však nedalo dělat nic a znovu opakuji, je mi líto poškozeného zdraví.

Studentce přeji brzké uzdravení a řidič tak nebo tak bude mít výčitky a zpytovat svědomí do konce života, jestli i on náhodou nemohl srážce zabránit (jestli si neříkal náhodou, ona nemá ze zákona právo mi tam vlézt, tak dupnu na plyn?).

0 3
možnosti

Takže to bychom měli mesiášské sklony, grafomanii a silnou indolenci k faktům, které se vám pro váš proslov nehodily. Zajímavá sbírka.

3 0
možnosti

No zrovna včera jsme se byli projít po mysticky prázdném centru, přejel jsem Jiráskáč, na konci jsem odbočil doprava, že to nechám někde na nábřeží a přímo tam z baráku mi vběhla před auto do silnice běžkyně - sluchátka, elasťáčky, vůbec nekoukala, stihl jsem zastavit - jel jsem pomalu, ona ani nevěděla, že tam jsem, v klidu se vydala na svůj zdravotní okruh, ani jsem netroubil.

10 0
možnosti
Foto

To je chyba, že jste netroubil. Vzpomínka na pořádné leknutí by jí třeba příště zachránila život.

2 0
možnosti
  • Nejčtenější

V centru Prahy boural miliardář Karel Janeček. Svým vozem sjel ze silnice

24. března 2024  14:13

Miliardář a neúspěšný kandidát na prezidenta Karel Janeček v neděli boural se svým luxusním vozem...

Chutnalo? Určíme dýško. Test pražských restaurací odhalil zakázané praktiky

21. března 2024

Premium Zatímco Češi z celé země si zvykli i díky kampani města přijíždět poznávat Prahu, v historickém...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Vinen, vyslechl si hejtman Krkoška u soudu. Krátce poté oznámil rezignaci

21. března 2024,  aktualizováno  11:20

S peněžitým trestem 200 tisíc korun odešel dnes od Obvodního soudu pro Prahu 2 hejtman...

Dům musí zbourat i s unikátní plastikou, památkářům z fasády nešla sundat

22. března 2024  13:45

Společnost Urban Developers and Investors, která pracuje na bytové výstavbě poblíž nádraží na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Sparta zlomila Liberec a je v semifinále, Pardubice se postupu přiblížily

20. března 2024  16:40,  aktualizováno  22:55

Hokejisté Sparty jsou prvním semifinalistou letošního play off extraligy. Pražané ve čtvrtém zápase...

Provoz železnice v Praze zastavili mladí lidé, kteří házeli kamení na vlaky

27. března 2024  18:04,  aktualizováno  18:08

Provoz na železnici v Praze mezi hlavním nádražím a Libní se ve středu odpoledne na téměř hodinu...

Policie dopadla zloděje kočárku. Byl jsem opilý a nic si nepamatuji, tvrdí muž

18. března 2024  12:56,  aktualizováno  27.3 13:51

Pražští policisté ve středu 27. března zadrželi cizince, který v polovině ledna ukradl z chodby...

Praha má nové centrum pro oběti domácího násilí, pomůže dětem a dospívajícím

27. března 2024  10:30

Organizace ACORUS v úterý v centru Prahy slavnostně otevřela nové centrum pro děti, dospívající...

Vzteklý jezevčík pokousal svou majitelku, potrhanou kůži jí sešili v Motole

27. března 2024  8:44

Záchranáři z Trans Hospital o víkendu vyjížděli do Černošic k seniorce, kterou pokousal její...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!