U Tančícího domu v Praze se srazily dvě tramvaje, zranilo se dvanáct lidí

  • 33
Na křižovatce na Jiráskově náměstí v Praze 2 se srazily dvě tramvaje. Záchranáři ošetřili celkem dvanáct lidí, kvůli jejich většímu počtu vyhlásili traumatologický plán. Na místo přijely všechny složky integrovaného záchranného systému.

Nehoda se stala krátce po 14. hodině.

„U nehody dvou tramvají u Tančícího domu zasahují dvě jednotky hasičů. Nebylo nutné vyproštění osob, zranění jsou v péči záchranné služby,“ uvedl mluvčí hasičů na Twitteru. 

Záchranáři ošetřili celkem dvanáct lidí, většinou šlo o lehčí poranění. Kvůli většímu počtu zraněných aktivovali traumatologický plán a na místo přijel také speciální vůz Atego.

„ Byla to lehká poranění, především obličeje. Všichni pacienti už jsou na příjmech zdravotnických zařízení,“ sdělila mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Křižovatka byla dlouhou dobu neprůjezdná. Omezení se týkalo také tramvajových linek 5, 9 a 17. Okolo půl čtvrté odpoledne byl provoz obnoven.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz