Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Tramvaj se na Koněvově ulici střetla s autem. Zranily se dvě ženy a dítě

V neděli dopoledne se na pražské Koněvově ulici srazila tramvaj s osobním autem. Zranily se dvě ženy a dítě. Ulice je v jednom směru uzavřená.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

Spřáhlem přesně na dveře. :-(. Dle fotky to vypadá téměř jistě na nedání přednosti tramvaji při odbočování vlevo při souběžné jízdě.

1 0
možnosti
KT

Také se zde níže uvádí mimopražská řidička a vyjetí z vedlejší ulice na koleje.

1 0
možnosti
KT

Viníka vidím, "Šubrt". Jak je vyhodnocován provoz? Zrovna ROPID a IDSK zase hodnotily dopravce v Praze. Vyhrály DPP, nejkvalitnější dopravce. Hodnotí se přesnost harmonogramu. Jak asi? Podle mě má Praha vozy MHD na GPS a k tomu SW co fízluje každého řidiče, zda jede na vteřinu přesně. Podle toho se pokutují řidiči a likvidují smlouvy s dopravci. Řidič MHD je tak motivován k naprosto bezohledné agresivní jízdě pod ztrátou výrazné části platu. Z řidičů se pod fízlovacím SW staly loutky bez mozku pod trvalým dohledem vedení MHD někde od stolu. (Můj dohad. Nevím jak je to v praxi. Ale tak si vysvětluji "absolutní přednost MHD" před vším.)

Mám tady za Prahou nově PID. Rudo-šedý mor. Okaté je, jak stoupla agresivita řidičů MHD na silnici vůči ostatním účastníkům provozu. Už se mi mockrát stalo, že mi za domem mezi poli - kde absolutně o nic nejde - visí na nárazníku rudo-šedá obluda a kouká mě vytlačit do škarpy. Proč? Bývala tady pohoda. Autobusy jezdily s úsměvem "30". Teď 150. Na D10 předjet autobus MHD ve 130-140 je fakt umění. "Bezpečnost MHD a Praha."

Viník dva, Česko. Tramvaje jsou "vlak" s dlouhou brzdnou dráhou. Vlaku sluší vyhrazená trať. Tramvaj nemá v běžném dopravním provozu co pohledávat, pokud neposkytuje shodnou bezpečnost jako auta. Jenže je to tradiční český byznys a Praha je tramvajovou laboratoří za provozu a výkladní skříní Škodovky. Tady Šubrt nacpe koleje i do dvora. Shodou okolností, nehoda se stala před zastávkou, kde Šubrt s ROPIDem narazil na demonstrace místních proti tramvajím. Zaznamenal jsem tady nechutné pomluvy ROPIDu proti zdejší veřejnosti a rozkrádačku Prahy, aby se projezdily patřiční kilometry po Praze naprosto zbytečně, když ne na Vápenku, tak na Floru.

MHD v Praze, co se z nějakého důvodu nacpala i na pole 100 km za Prahou. "Jde o zájem cestujících a matek s dětmi za volantem." :-P

0 2
možnosti
KT

Napadá mě, ROPID vyzýval veřejnost, ať sem jdeme místní demonstranty zrubat, pokud se nám MHD na Žižkově nelíbí. Teď by mohl být ROPID spokojen. Rubání zde probíhá dle pokynů ROPIDu. Rv

0 1
možnosti
JK

Myslet na to, když vidím vedle sebe koleje, stále koukat do zrcátek! Ono je to zrádné, před 10s jsem žádnou tramvaj neviděl a najednou jede vedle mě! Je třeba si uvědomit, že jede po svém vyhrazeném tělese, kde nemá omezení jako auta, takže jede plynuleji s minimem omezení než auta.

Co se divím, že legislativa nezohledňuje, že tramvaj může jezdit s vystrčeným spřáhlem! Na autě vás budou policajti buzerovat za malou díru (ostrou hranu) v karoserii a tady trčí z vozu traverza!

1 4
možnosti
KT

Divná "školní" videa. Ale k tramvajím tam toho mají víc. (V Olšanské jsem zažil desítky nehod a mrtvých. Je to shodná trať jak Koněvka. Kombinace ochoty tramvají nebrzdit, přejezdů přes koleje a rekonstrukce trati, kdy tady DPP s klidem zrušil přechody a absolutně ignoroval bezbariérovost. Častý problém, auto na kolejích, co nemůže vyjet do provozu a nabere ho tramvaj, co právě vyjela ze zastávky.) Rv

0 1
možnosti
MR

Vidam pomerne casto, ze ridici vjedou pri odbocovani na koleje, casto automaticky, a neuvedomuji si, ze tramvaj je vlak o 30t + vaha nakladu, tedy cestujicich... tohle vypada na to, ze se neohlidla a neoverila si, zda se k mistu blizi tramvaj, pri 50km/h je brzdna draha pri te hmotnosti na kolejich fakt dlouha,...

Podobnou situaci jsem zazil ve Vysocanech, na Sokolovske, ridic auta vjel primo pred rozjetou tramvaj, sklo letelo az na chodnik, auto tak 30m jeste tram. tlacila, obeslo se to ale bez zraneni, a to tramvaj urcite nemela plnou rychlost a bylo v ni par lidi...

Jsem zvedavy na vysetrovani, ale ty nehody jsou podobne, skoda, ze na tramvaji neni celni kamera, bylo by to videt...

1 0
možnosti
JK

Na každé tramvaji je čelní kamera pro potřeby PČR.

0 0
možnosti
JP

Skoro bych řekl, že svou vinu na tom má (krom toho, že dámy patrně konverzovaly a brebentily, jak u takových bývá zvykem) i rozšířený ostrůvek k ochraně chodců či dotací. Takže tram mohla být i mimo úhel zrcátka a nic netušící dáma to tam střihla možná i bez blinkru. Ježíš to se musíme otočit! Kam ji to odhodilo, by tomu odpovídalo. To nebyl náraz při dobržďování, to šlo prostě na komoru, protože.. bagr neumí plavat.

1 0
možnosti
SP

Nejhorší je ten zavádějící titulek. Tramvaj smetla auto, což vůbec není pravda. Je to podobné, jako když auto vjede na železniční přejezd, ale napíše se, že vlak smetl auto. Přitom je to vina řidiče auta v obou případech. Správně je, že auto vjelo na zvýšený tramvajový pás, kde se nesmí otáčet.

2 3
možnosti

To je zrovna špatně, auto křížilo komunikaci a přejíždět pás tedy mohlo. To že došlo pravděpodobně k neodhadnutí rychlosti přijíždějící tramvaje (a nebo ta jela příliš rychle) je věc druhá.

2 3
možnosti
FL

Auto odklidit, ulici přejmenovat

6 4
možnosti
PN

A dnes to nebyl Jarda Jágr, ale nějaká nepozorná řidička, které se také najednou zjevila tramvaj a zbořila jí auto.

1 0
možnosti
MK

M87i12l32a22n 63K95r15á87l

8. 1. 2023 17:27

když je blbá hlava bolí pak celý tělo a peněženka

5 1
možnosti
  • Nejčtenější

Ostuda českého fotbalu. Pohár končil bitkou fanoušků, zasáhli těžkooděnci

22. května 2024  20:41,  aktualizováno  22:54

Místo vítězného křepčení s pohárem hromadná bitka fanoušků. Ostuda, ze které se bude český fotbal...

Vychytávka jako z Jamese Bonda. Řidič za jízdy měnil na autě poznávací značky

22. května 2024  14:23

Pražští policisté si na začátku května všimli vozu, které nemělo odpovídající poznávací značku a...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Divácký rekord? Pro Česko není velkou výzvou, spíš by MS mělo hostit častěji

20. května 2024  6:29

Asi žádné jiné číslo se při fanouškovských náletech na hokejovém mistrovství světa neřeší víc. 741...

Plzeň - Sparta 1:2, k titulu i pohár. Finále rozhodl v nastavení Birmančevič

22. května 2024  17:14,  aktualizováno  20:03

Sparťanští fotbalisté po pěti dnech slaví další trofej. Po zisku titulu zvítězili ve finále...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Lezci přimontovali na obchodní dům Máj i druhého motýla od Černého

19. května 2024  17:06

Na fasádu obchodního domu Máj na pražské Národní třídě dělníci v neděli namontovali druhého...

VIDEO: Černého motýli na Máji už mávají křídly. Lidé si je fotí i natáčí

25. května 2024  10:11

Dvě plastiky motýlů od výtvarníka Davida Černého umístěné na fasádu obchodního domu Máj na pražské...

Sestoupí Zlín, nebo někdo jiný? Baník s Boleslaví o poháry. A o co jde v Evropě?

25. května 2024  7:51

Když závěrečné dějství není poslední. V 5. kole nadstavbové části fotbalové ligy se rozhodne o...

U výjezdu z tunelu Blanka se převrátil kamion. Vysypal se z něj papírový odpad

24. května 2024  16:33,  aktualizováno  18:22

V pátek kolem poledne se u výjezdu do tunelového komplexu Blanka v Praze 8 převrátil návěs kamionu....

Reprezentant Svoboda se loučí s Děčínem bronzem. Mohl by posílit Nymburk

24. května 2024  17:07

Bronz na rozloučenou. Basketbalový reprezentant Matěj Svoboda k němu v sérii o třetí místo v NBL...