Tah z Prahy na Rakousko zablokovala odpoledne za Benešovem smrtelná autonehoda

  • 58
Hlavní silniční tah z Prahy na Tábor a dál do Rakouska blokovala odpoledne v Olbramovicích na Benešovsku nehoda osobního vozidla a dvou motorek. Jeden motocyklista zemřel, sdělila policejní mluvčí Barbora Schneeweissová. Okolo půl šesté byl provoz plně obnoven.

Nehoda se stala kolem půl třetí.

„Byla to dopravní nehoda osobního vozidla a dvou motorek. Máme tam jedno smrtelné zranění řidiče motocyklu. Na místě jsou všechny složky Integrovaného záchranného systému a letěl tam i vrtulník,“ uvedla mluvčí po třetí hodině odpoledne.

Na místo vyjely dvě pozemní posádky záchranné služby a jedna ve vrtulníku.

Podle mluvčí středočeských záchranářů Petry Effenbergerové lékaři ošetřili jednoho člověka s bolestmi břicha. Po ošetření jej odvezli do benešovské nemocnice na chirurgii.

Silnice I/3 musela být v místě nehody zcela uzavřena.

Ředitelství silnic na svém webu varovalo řidiče před dopravním kolapsem, protože tento tah vede z Prahy do oblíbených destinací, kam lidé vyrážejí na prodloužený víkend a prázdninové pobyty. Doporučili zvolit jinou trasu.

Přibližné místo nehody v Olbramovicích

Přibližné místo nehody v Olbramovicích

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

, ,