Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Oheň u Mariánského sloupu zapálil odpůrce stavby, hrozí mu dva roky vězení

Muži, který v neděli zapálil hromádku hadrů u Mariánského sloupu na Staroměstském náměstí v Praze, hrozí až dva roky vězení. Jako důvod založení požáru uvedl nesouhlas s obnovou sloupu. Podstavec špinavý od kouře a sazí vyčistil známý čistič graffiti z Karlova mostu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KD

K46a64r60e69l 18D98r20d76a

25. 6. 2020 12:40

Parádní zmatení hodnot. Nejde jen o protičeský sloup - dnes účelově nacionální český symbol.

Prošel jsem si Lidice. Zemanovci se navezli mezi válečné veterány, aby Zemanovi zajistili hlasy při volbách proti Schwarzenbergovi. Zeman se stal členem ČSBS, pro spolek pocta. Spolek od té doby vede komunista a agent VB Vodička, schopný dělat veřejnou ostudu jako Zeman, za zástupce má řídícího důstojník agentů StB. Slušní lidé od veteránů prchají. V Lidicích si Bobošíková "kladivo na Sudeťáky" zařídila základní organizaci a Vodička rozpustil původní organizaci na Kladně, co byla proti němu v opozici. K Bobošíkové se přidali "veteráni", co hodlají na lidických ženách vytloukat politické body - mj. Ovčáček a Duka. Na Kladně si otevřeli konkurenční organizaci a přijímají členy, co se Zemanem, Dukou, Ovčáčkem, Bobošíkovou a pod. pohrobky KSČ a StB... nehodlají mít nic společného.

Nedávno byla po konfliktu s Bobošíkovou vyhozena ředitelka Památníku Lidice, jejíž zásadní chybou bylo, že ji jmenoval Herman. Herman monarchista, katolík, farář, z party co roky prosazuje obnovu Mariánského sloupu.

V Lidicích se mihl nacionalista, neonacista a proruský troll Foldyna s Nočními Vlky (dnes již v SPD, pravoslavný Srb). Motorkáři v kožených bundách nebyli puštěni na lidický pietní akt. Ruské dezinformační weby z toho udělaly otřesnou hulvátskou kauzu s vyhrožováním pozabíjením zaměstnanců památníku a jejich dětí. Bobošíková to celé rozmazala ve prospěch Nočních Vlků.

Neustále se střetávám s hulvátem Vašíčkem (SPD, Praha 11). Napadal Novotného za ROA, hájí pomník Koněva, do ruské TV přednášel kritiku Novotného. Zasadil se na zastupitelstvu Prahy o obnovení Mariánského sloupu, katolík. SPD má tak údajně zásadní zásluhy na obnově sloupu. Při přemísťování Panny Marie od Týna, se dostavil s deskou maršála Koněva. Patrně, "po Mariánském sloupu obnovíme také Koněva. Pryč se sluníčkáři a pražskou kavárnou!"

Jako, Duka mezi nahnědlými českými neonacisty tedy není náhoda. Duka svojí pokleslou ostudnou zemanovskou o

0 0
možnosti
KD

K65a76r50e76l 38D58r87d88a

25. 6. 2020 12:42

osobností fakt spojil hnědou lůzu ulice s katolíky na "bohulibé obnově" Mariánského sloupu.

Dnes tady stojí katolický sloup, kolem kterého tančí čeští neonacisté s proruskými trolly, co rozvrací Českou republiku a vrací ji se Zemanem na Východ.

(K tomu Lipovská, Duka, biskupská konference, Bobošíková a Ovčáček u likvidace České televize. Zcela shodný útok proti údajné "pražské kavárně". Mj. Drtinová a Veselovský opouštěli ČT po konfliktu se Zemanovci v ČT.)

Ten sloup poletí opět dolu ne za katolické špinavosti, ale za český proruský neonacismus. Pokud v roce 1918 šlo o hanobení českého národa, co opouštěl monarchii. V roce 2020 jde o zostouzení a hanobení České republiky Ruskem. České republiky, co se snaží opustit Moskvu. Stále zde řešíme vlastizrádný protičeský sloup.

Role Duky je otřesná. Fakticky poplival všechno, na čem Katolická církev od sametu pracuje. Jako český patriot si alespoň mohu osahat, jak odporná je to cesta, když se českým arcibiskupem stane český nacionalista a začne vymítat demokracii.

0 0
možnosti
KD

K98a57r49e77l 64D60r81d38a

23. 6. 2020 15:52

Frantu Sauera s Mariánským sloupem vydali anarchisté 2018 navzdory a natruc všem katolíkům. Děkuji zdejším prokatolickým lhářům, že mi o tom nedali informaci a poučují mě, kde má knihovna dveře. Anarchisté uvádí, že Franta Sauer byl ohledně sloupu věčně citovaný, ale pro běžného smrtelníka nebyl nikde dostupný. (S jedovatou poznámkou, že jeho knihy katolíci nejspíš zlikvidovali. Komunisté k tomu neměli důvod.) Sauer byl dostupný v teologické knihovně a jinak fakticky nikde.

Tak pardon. O tom roce 2018 jsem nevěděl. Anarchisty nesleduji. Ale bude to veselá přátelská komunistická parta, mnohem vstřícnější a vychovanější, než zdejší duchovně oduševnělí.

Jinak, Městská knihovna publikuje zdarma elektronické knížky a má tam tři Sauery volně k dispozici. To za časů Kavičky a jeho "lůzy" dříve dostupné nebylo.

V jedné té knížce jde o povídky z časů první republiky a je tam kapitola s popisem likvidace protičeského sloupu. Předchází jí povídka, jak Franta dostal u armády dovolenku a našel doma matku a sestry ve hladu a bídě. Zásobování vázlo. Tak zařídil dodávku tabáku a po Žižkově rozjel kšeft s cigaretami. Do ruky si bodl petrolej, aby se nevracel k útvaru a zůstal v Praze. Nemocnice plná vojáků bodlých petrolejem. Poměry na sklonku monarchie.

U shození sloupu popisuje dohady, proč ten sloup na Staromáku stojí. Prý jde o Hradec 1866 či o bitvu u Lipan. Ale co vědí jistě, jde o potupu českého národa. A na sloup hanobící Čechy postavili úmyslně Pannu Marii, aby sloup nešlo odstranit.

Také je tam hezká situace, kdy Franta začne na Staromáku hromovat, že sloup musí pryč. Kolem něj se nechtěně srotí dav a že tedy ano. Jakýsi profesor historie dav okamžitě přemluví, že by to byla chyba a Frantovi pak vynadá.

Pak následuje domluva Žižkováků, kdy se Franta vydává za zástupce Národního výboru a shození sloupu podvody zorganizuje. Samotná akce byl domluvený happening. Franta přišel v neděli odpoledne sám na Staromák a vyměřoval si, jak sloup technicky správně shodit. Pak dorazily skupinky pomahačů ze Žižkova a měly s

1 0
možnosti
KD

K35a45r58e25l 62D85r37d69a

23. 6. 2020 15:54

se chovat na náměstí nenápadně. Za pomníkem Husa byli schováni hasiči ze Žižkova se svým vozem. Čekalo se, až dorazí bratři z Bílé hory. K večeru se začalo s kácením pomocí provazu a problém byl s krátkým žebříkem. Dorazil také pěvecký sbor, který na závěr akce zapěl: "Dobrou noc, má milá, dobře spi, nechť se ti zdávají pěkné sny"

Pak shromážděný dav zaburácel: "Pryč s tyrany a zrádci všemi, ať zhyne starý podlý svět..."

Došlo i na "trest Boží". Obelhaný správce hasičů zemřel při vyšetřování na infarkt. Velitel hasičů ze Staromáku byl převelen na hubení krys. Kamarád Sauera se zbláznil a chodil po Praze se snahou shazovat všechny sloupy, co nás zostuzují a hanobí národ.

Aneb, konečně se po tom příšerném urážlivé katolickém lhaní a zkreslování událostí dovídáme, jak celá akce ve skutečnosti proběhla. S lůzou to moc společného nemělo. To je jen katolické lhaní.

1 0
možnosti
KD

K54a56r73e32l 63D29r83d84a

23. 6. 2020 6:56

Katolická církev považuje porážku Čechů - kacířů - za své zázračné vítězství. Jedno z mála. Češi jsou pro katolíky a Evropu shodné zlo, jako Turci. OK. Pokud je to bezvýznamný spolek zahrádkářů v Austrálii, co ze sportu nadávat Čechům a České republice, je mi to šumák. Pokud je to světové náboženství, které oslovuje miliardy lidí, mám problém s tím, být trvale a soustavně hanoben a označován z principu za "nepřítele světa".

Jak se k tomu postavit? Jak to dělají čeští katolíci? Mohou se na sebe podívat ráno do zrcadla, zločinci dle své víry? (Co znám debaty, čeští katolíci si za svým protičeským postojem náramně stojí. Žižka vrah, Bílá hora vítězství atd.)

Katolíci mají přímo v Praze či Římě zasvěcené protičeské kostely. Není to jen bezvýznamné plácnutí do vody. Porážku Čechů si soustavně připomínají. Je to součást katolické víry. Tento Mariánský sloup je stvrzením práva na hanobení Čechů a českého státu. Co s tím?

Podle mě Vatikán s katolíky porušuje jakoukoliv slušnost, lidská práva, ústavu. Tady by byl na místě zákaz Katolické církve v České republice. A jako ano, dnes jsme i dík tomu ateistickým státem, kde je 90% kacířů. Katolíci mají v důsledku samozřejmě pravdu. Stokrát omílaná lež se stala pravdou. Tak je zakažme pro soustavné hanobení českého etnika a České republiky. Na to zákony máme, proti rasismu a xenofobii. Podobně jako propagaci nacismu a komunismu.

Ale my budeme zavírat někoho, kdo se proti tomuto katolickému hanobení ozve a zapálí kus hadru pod pomníkem záměrné české potupy? Jsme normální?

1 3
možnosti
KD

K98a56r30e17l 22D20r33d36a

23. 6. 2020 15:01

České národní obrození si vzalo katolíky za terč svého odporu proti habsburské monarchii. Bylo mi vysvětleno, že katolíci také nechtějí mít psí hlavu nasazenu v Čechách na věčné časy. Proto katolické urážky a přepisování historie. Je to obrana.

Má to háček. Kdo je ve vztahu "český stát" a "Katolická církev" silnější, důležitější a kdo první přišel s útoky?

Všichni bereme národní obrození s rezervou. Jirásek s Palackým jsou vyčpělí... A teď s křížkem po funuse dorazí katolíci s hanobením Žižky, Husa či Čechů na Bílé hoře a s přepisováním historie? Má to nějaký význam? (S výjimkou vykoledování si zákazu katolické xenofobie zákonem?)

1 1
možnosti
Foto

Mně přijde neuvěřitelné, že je někdo stále ochoten reagovat na ty grafomanské nesmysly Karla Drdy. Já ty jeho romány ani nejsem schopen přečíst, natož na to odpovědět.

4 2
možnosti
KD

K72a50r93e24l 78D49r80d31a

23. 6. 2020 6:24

Jak byste si představoval věcnou diskusi? Zkuste to definovat, ať vedle Vašeho páchání vlastizrady děláte i něco užitečného.

Kdy jste sem dal Vy nějaký věcný příspěvek? Chodíte sem jen trollit a urážet.

0 1
možnosti
KD

K80a84r65e34l 79D73r64d77a

22. 6. 2020 16:34

Praha tehdy zažila dva katolické aktivisty - jezuity se jménem Jiří Plachý. Strýce a synovce. Strýc, kazatel, prefekt klementinské knihovny a ředitel jezuitské tiskárny v čele rozvášněných ožralých studentů z jezuitské koleje vyplenil husitský Týnský chrám a vyhnal odtud husitské duchovní. Katolická verbež pak strhla z průčelí chrámu sochu krále Jiřího z Poděbrad a zhanobila ji. Dále strhla z průčelí chrámu husitský kalich, z jehož kovu měla být vytepána Panna Marie, co na chrámu dodnes straší. Tak se stal Týnský chrám katolickým "svatostánkem".

Arcilucifer Duka, jako vstřícné gesto při obnově Mariánského sloupu, přiznal katolické zločiny na Staroměstském náměstí a jako vstřícné gesto smíření a tolerance protičeského urážlivého Mariánského sloupu, vrátil asi před 2 roky na Týnský chrám zlatý kalich.

S obranou před Švédy je spojován synovec Jiří Plachý. Což byl jezuita kibic a mluvka, který pobíhal po bojišti a obtěžoval studenty, s kterými ale neměl nic společného. Po boji, když obránci se Švédy zasedli v pražských putykách, obcházel Jiří Plachý hospody a vytahoval se, že on jediný zachránil Prahu v čele studentů. Za takové nemístné prolhané jezuitské opilecké vytahování byl z Prahy vyhozen na věčné časy.

Jeho smyšlenou legendu ale neváhají dnešní katolíci donekonečna citovat.

Když jsem kdysi začal Mariánský sloup řešit, narazil jsem jen na spolek obžalovaného arcibiskupa Gaunera s pravou rukou Kavičkou, jako strůjce obnovy sloupu české hanby v Praze, a jde o katolíky z Olomouce. Jakékoliv historické informace chyběly. Dnes se internet hemží katolickým lhaním jedna radost. Takže varování, opatrně, co kde čtete na Wikipedii apod. Všude jsou najednou detailní informace přepsané a zamlžené ve prospěch katolíků. Lhaní se jim daří jedna radost. ;-)

4 5
možnosti
JJ

"Arcilucifer Duka" - zajisté jsou vámi předkládané informace objektivní, nestranné a spolehlivé. :-)

7 1
možnosti
KD

K35a95r49e31l 86D49r40d84a

22. 6. 2020 16:10

20. května 1631 vyvraždila katolická vojska protestantský Děvín. Bylo to pro tehdejší svět memento dosud nevídané lidské bestiality. Celý svět po mnoho dalších let odsuzoval katolická zvěrstva lidské bestiality. (Dnes srovnatelné s kontroverzním bombardováním Hirošimy.)

Praha krátce před vyvražděním Děvína převzala jeho katolický odkaz a význam a dnes na památku toho slaví svatojánské slavnosti Navalis. (Asi jako kdyby Němci slavili s balónky v ruce Lidice. Tak slaví dnes katolíci v Praze s úsměvy a za trylků radostné hudby vyhlazení kacířského Děvína.)

Když švédský král následně napochodoval do katolického Mnichova, chtělo jeho vojsko Mnichov srovnat se zemí oplátkou za Děvín. Švédský král to nedovolil.

Po návratu katolíků do Mnichova, jako díky za ušetření města, byl zde postaven první Mariánský sloup, který se stal vzorem sloupům ve Vídni a v Praze. Symboly katolického vítězství a ochrany Panny Marie při katolickém válečném běsnění. Třetina populace Evropy mrtvá. Pokud se sloup stavěl v souvislosti se Švédy, tak ta souvislost je ve vyvraždění Děvína a následné beztrestnosti za vraždy kacířů.

4 5
možnosti
JK

J20o44s15e41f 51K67r41ů87p51a

22. 6. 2020 16:15

Vy máte v PC takovou složku hanopisů na katolíky, rozčleněnou hezky podle témat, a do té vždy jen sáhnete, a už nám to sem sázíte. Hezky zhusta. Hlava nehlava ;-D

Buďte, zdráv, dobré mysli a nenechejte v sobě bujet tu zášť, ať se Vám to nevymkne z rukou ;-)

6 1
možnosti
JK

Dva roky ve svobodné zemi přeci nemůžete za nic dostat...;-D;-D;-D

1 1
možnosti
VP

V28í47t 11P19r23č83í81k

22. 6. 2020 15:55

Kde je ta škoda 15 000? Na pískovci kouř žádné stopy nezanechal, vyčištěn byl vysokotlakým proudem vody. To je max. pár tisícovek. Vypadá to, že se zde účelové navyšuje škoda, aby mohl být pachatel trestně stíhán. Pachuť z politické účelovosti tohoto stíhání je na místě.

3 2
možnosti

P58e96t25r 93Š93í62d30l72o

22. 6. 2020 15:59

Nemůže to být například i výjezd hasičů?

3 1
možnosti
JK

J76o86s16e82f 35K68r79ů51p98a

22. 6. 2020 15:49

Paže třímající meč v městské bráně se poprvé objevila na znaku Starého města pražského v roce 1648. Byl to dar od císaře Ferdinanda III. na oslavu hrdinné obrany před švédským obléháním Prahy.

Tolik citace z Wikipedie pro ty, kterým vadí, že původní sloup financoval Ferdinand III,. a proto prezentují sloup jako "symbol Habsburské monarchie". Primátor Hřib má na magistrátě tento "habsburský" znak na každém papíře - tam to asi nevadí ;-D

Současnou repliku sloupu nefinancoval žádný Habsburk, ale občané ČR - a sloup stále vadí...

V roce 1918 a ještě i dnes, je na území města mnoho jednoznačných symbolů monarchie a ty tehdy, ani dnes nikdo neničil. Na sloupu žádný symbol monarchie nebyl...

Stačí si přečíst knížku vydanou samotným Fr. Sauerem, abychom pochopili, o co šlo ve skutečnosti... LEŽ, NÁSILÍ a IGNORACE zde byla při bourání sloupu od samého začátku a nic jiného odpůrci sloupu nevymysleli dodnes....Rv

Níže v diskuzi se kdosi zastával lháře a podvodníka Sauera, nazýval ho žoviálně "bohémem" a připomínal, že za války byl vězněn, protože rozšiřoval spisy TGM a že také jako osobní přítel Haška pomohl financovat vydání Švejka... Ano, Sauer se kamarádil s Haškem a Hašek - nemýlím-li se, byl v Rusku na straně Bolševiků, tedy nepřátel našich legionářů, že? To nevadí? ;-)

7 2
možnosti
KD

K31a97r86e22l 15D40r41d32a

22. 6. 2020 16:54

Sauera jsem hledal. Nenašel jsem ho ani v Městské knihovně. Máte radu jak se k němu dostat? Protože Váš odsudek neexistující knihy je kapku hloupý. Je to jak s jeho zpovědí, kdy nad svým činem zaplakal. Jako, katolíci mají zpovědní tajemství, ale mezi katolíky lítá legenda, co na sebe Franta při zpovědi napráskal. Úžasné. Katolická víra jako špinavost prolhanosti.

A co teprve Horáková a jásot nad její popravou pro tento sloup? Hnus, velebnosti.

0 2
možnosti
KD

K65a59r25e66l 39D42r54d56a

22. 6. 2020 15:33

Když, Španělsko a masakr půl milionů lidí pro katolickou víru 1936-1939, se sloupem krásně souvisí První vatikánský koncil 1868-1870. Vrah národů Radecký už byl po smrti a za Vatikán a katolíky neměl kdo vraždit. (Radeckého pochod jako nacistický pochod, to řeší aktuálně ve Vídni.)

Papež na koncilu "v těžkých dobách" odsoudil veškerý liberální pokrok lidstva, z veškerých levicových proudů utvořil úhlavní nepřátele katolíků a nechal si odhlasovat neomylnost papeže. Poslední historický pokus jak vrátit katolíky k moci.

Vzápětí byla poražena Franice Pruskem. Francouzi se stáhli z Itálie. Papež byl poražen a Církevní stát padl. Papež nakráčel na 50 let do domácího vězení. Odkud mu pomohl Mussolini, který výměnou za podporu fašismu ustanovil Vatikán v dnešní podobě a Římsko-katolická církev povstala z popela.

Po roce 1870, co byla katolická církev v troskách a probíhalo její štěpení, bylo v Praze požadováno odstranění sloupu. V Německu bylo živé hnutí Pryč od Říma. Československo šlo stejnou cestou. Štěpení katolické církve. Vznik národní církve. TGM si prošel konfliktem s Vatikánem.

Tady není důvod k tomu, aby Praha budovala katolické symboly, které směřují proti lidskému pokroku, demokracii a České republice, a to dokonce v roce 2020.

0 5
možnosti

P53e87t29r 52Š73í87d63l49o

22. 6. 2020 15:43

A co kdybyste to, zda existují důvody, nechal na lidech, pro které to třeba nějaký smysl má? Ono opravdu nejde jen o vaše názory a vaše vidění světa, váš výklad dějin.

Pro mě osobně ten konkrétní sloup význam nemá. Ale jsem schopen si přiznat, že pro někoho možná ano a zakazovat jej je stejné, jako bych chtěl omezovat například symboly EU, které rovna mi přijdou stejně zbytečné a daleko škodlivější. Ano, třeba je to blbost. A třeba je blbost to, co chcete někomu zakazovat vy. Papež něco reprezentuje. Stejně tak něco reprezentoval Juncker, když odhaloval sochu Marxovi a nadšeně o něm mluvil jako o velikánovi.

Ve Vídni stojí socha Che Guevary. Asi ji tam chápou jako něco potřebného, přestože já ho vnímám jako zločince. Ale obdivuji místní, že jsou schopni ji ve veřejném prostoru přijmout a nestříkat na ni nějaké nápisy.

Má to samozřejmě i další rozměr. Mariánských sloupů u nás máme povícero - podle vašeho názoru bychom je tedy měli odstranit všechny? Nebo jen neobnovovat ty, které strhla lůza, jako se to stalo před mnoha lety právě v Praze?

4 0
možnosti
  • Nejčtenější

Ostuda českého fotbalu. Pohár končil bitkou fanoušků, zasáhli těžkooděnci

22. května 2024  20:41,  aktualizováno  22:54

Místo vítězného křepčení s pohárem hromadná bitka fanoušků. Ostuda, ze které se bude český fotbal...

Vychytávka jako z Jamese Bonda. Řidič za jízdy měnil na autě poznávací značky

22. května 2024  14:23

Pražští policisté si na začátku května všimli vozu, které nemělo odpovídající poznávací značku a...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Divácký rekord? Pro Česko není velkou výzvou, spíš by MS mělo hostit častěji

20. května 2024  6:29

Asi žádné jiné číslo se při fanouškovských náletech na hokejovém mistrovství světa neřeší víc. 741...

Strážníci nepomohli oběšenci, po rozsudku u městské policie končí

16. května 2024  18:17

Městský soud v Praze potvrdil ve čtvrtek peněžité tresty dvěma pražským strážníkům, kteří loni v...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Plzeň - Sparta 1:2, k titulu i pohár. Finále rozhodl v nastavení Birmančevič

22. května 2024  17:14,  aktualizováno  20:03

Sparťanští fotbalisté po pěti dnech slaví další trofej. Po zisku titulu zvítězili ve finále...

Kvůli použití spreje po fotbale v Boleslavi prověřuje policie 11 oznámení

24. května 2024  9:30

Policie v souvislosti se zákrokem po sobotním fotbalovém zápase Sparty v Mladé Boleslavi prověřuje...

Milník 60 metrů pokořen. A na Zlaté tretře hodím ještě dál, věří Železná

24. května 2024  7:07

Chvíli to vypadalo, že s výkonem 60,41 atletický mítink Kladno hází ovládne, nakonec ji však o 26...

Šampionát v Praze hlídá dvacítka hasičů. Připravena je i na chemický útok

23. května 2024  19:09

O2 arena je v těchto dnech jedním z nejstřeženějších míst Prahy. O bezpečí nejen uvnitř budovy, ale...

Převozové sanitky nefungují. Rezervaci chtějí dny předem, nejezdí po celé Praze

23. května 2024

Premium Bohumil potřeboval minulý měsíc přepravit nepohyblivou manželku z Prahy 3 na ošetření do nemocnice....

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...