VIDEO: Policie zveřejnila dopadení lupiče na Praze 3. Hrozí mu vězení

  • 27
Kriminalisté obvinili muže, kterého na Nový rok večer zadrželi v Seifertově ulici na Praze 3, z loupeže. Útočník s nožem v ruce se snažil ukrást ženě kabelku. Podezřelým je pětadvacetiletý cizinec, který v minulosti byl ve vězení za majetkovou trestnou činnost.

V podvečer si policejní hlídka z auta všimla muže, který ohrožoval nožem ženu. Chtěl ji ukrást kabelku. Na pomoc ženě přispěchal kolemjdoucí, který venčil svého psa. Žena upadla, zranila se a záchranáři ji převezli do nemocnice. 

Útočník se snažil před policisty utéct, což se mu nepodařilo. Ti ho doběhli a za použití donucovacích prostředků zadrželi. 

„Na místě podezřelý s policisty nespolupracoval a odmítal jim sdělit svou totožnost. Ta byla zjištěna až po převozu na policejní služebně. Lustrací kriminalisté z pražské Palmovky zjistili, že se jedná o recidivistu, který byl v září loňského roku propuštěn z vězení, kde si odpykával trest za majetkovou trestnou činnost,“ popsala krajská mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Kriminalisté cizince obvinili ze spáchání trestného činu loupež. Podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby. V případě odsouzení mu hrozí až deset let vězení.


Témata: Praha, Věznice, Palmovka