Lanový most bude o víkendu opět uzavřen, opravy začnou i na Strakonické

  • 1
Během prvního srpnového víkendu bude kvůli zatěžkávacím zkouškám uzavřen lanový most na Jižní spojce. Dopravní omezení začne v sobotu v 11.30 a skončí v neděli ve 14:00. Objížďka povede ulicemi Švehlova a Průmyslová. V neděli také začne kvůli opravě vozovky omezení provozu Strakonické ulice.

Na mostu proběhne další podrobná diagnostika, která má být podkladem pro možné budoucí opravy mostu. Na několika místech mostu bude také probíhat  běžná údržba, díky které by se mělo předejít možným dalším omezením v následujících několika měsících.

Objížďka povede ulicemi Švehlova a Průmyslová, na Jižní spojku se opět napojí ve směru z centra Prahy u Štěrbohol, v opačném směru z ulice Průběžná. Podle Technické správy komunikací (TSK) může dojít ke zdržení dopravy vzhledem k tomu, že se jedná o komplikované křižovatky.

Přestože je o víkendu na Jižní spojce menší zhruba o 30 procent nižší provoz než během týdne, musí podle TSK objížďka pojmout zhruba 70 tisíc aut. Proto doporučuje řidičům, aby se místu raději úplně vyhnuli.

Na a Facebooku a Twitteru lze ještě tři dny hlasovat o novém názvu pro tento most. Silničáři navrhli název Vršovický most, lidé mohou také posílat vlastní návrhy. 

Objízdná trasa během uzavírky lanového mostu na Jižní spojce

V neděli také začne plánovaná oprava Strakonické ulice u Lahovického mostu. Dopravní omezení bude trvat do 13. srpna. Během prací bude v obou směrech vyměněn povrch vozovky, který byl znečištěn kyselinou po loňské nehodě nákladního vozidla.

„Vzhledem k vytíženosti Strakonické jsme požádali o nasazení většího množství pracovníků, aby se akce zvládla v co nejkratší možné době,“ uvedla tisková mluvčí TSK Barbora Lišková.

Během oprav bude zachován provoz v obou směrech ve dvou zúžených jízdních pruzích. Větší omezení mají řidiči podle TSK očekávat pouze v neděli, kdy bude provoz z centra Prahy veden pouze v jednom pruhu a uzavře se nájezd z Radotína. V úterý 6. srpna bude naopak v jednom pruhu veden provoz do centra a uzavřen bude sjezd ze Strakonické ulice do Radotína.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz